Administrerende direktør Jae-Seob Shin i koreanske Pixtree med navigasjonsløsningen med DMB-mottaker for montering i bil. Foto: Stian Sønsteng.

DMB OG NAVIGASJONer stort i Sør-Korea

– Navigasjonsenheter med DMB har en markedsandel på 36 prosent i Sør-Korea.

– I det portable markedet er bare mobiltelefoner med DMB større – med 40 prosent av markedet, sier Jae-Seob Shin til fagbladet Elektronikkbransjen. Han er administrerende direktør i koreanske Pixtree, og styreleder i markedsføringskomiteen i DMB-alliansen. Pixtree har levert sende- og kodeutstyr til Norges mobil-TV AS, og starter nå produksjonen av terminaler.

– I Korea er det totalt solgt over 17 millioner DMB-enheter. Multimediafunksjonene blir stadig flere, og flere land i Europa tar i bruk teknologien. Jeg er overbevist om at DMB er en av de sterkeste kandidatene for mobil-TV i fremtiden, sier Shin som mener det er viktig å være til stede i Norge under lanseringen av MiniTV.

– DMB byr på mange multimedialøsninger som folk flest bør få glede av, og vi kan sammen med teleaktørene tilby en rekke interaktive løsninger. I Korea brukes DMB av folk på farten, og flere bilprodusenter tilbyr fabrikkmonterte løsninger – også i de rimeligere modellene, sier Shin.

Han forteller at man i busser har koplet DMB-mottakere til 20 tommers skjermer.

– I personbilene er skjermstørrelsen 7 tommer, men siden folk sitter litt unna skjermen i bussen holder kvaliteten, sier Shin.

Cowon D2+ er en oppgradert versjon av D2, med 2,5 tommers berøringsskjerm, DAB/DMB-mottaker. Den har fått det nyeste BBE+ lydeffektsystemet som skal forbedrer MP3-lyden. Cowon oppgir lydavspilling til 52 timer og video til 8 timer. Skal støtte de fleste lyd- og videoformatene. Opptak av video og TV. Kortleser for SD og MMC. Størrelse: 75x55x15mm, vekt 95gram. Pris: 1.800,- (4 GB) og 2.000,- (8 GB).
Administrerende direktør Tony Christensen i Mychoice AS viste MiniTV-mottakerenSyvioUSB. Foto: Stian Sønsteng.
SyvioUSB-pinne støtter MiniTV i T-DMB-båndet og DAB-radio, og gir i tillegg 20.000 internettradiostasjoner over hele verden. I esken ligger USB-pinne, antenne, forlengelseskabel for plassering av mottaker og antenne i avstand fra PC, CD med programvare (kan også lastes ned fra leverandørens nettsted). Pris: 900,-
Invix 700 har 3,5 tommers berøringsskjerm og 4 GB internminne for video- og bildevisning samt MP3-avspilling. Kortleser for micro-SD. Innebygd stereohøyttaler. Batteritid: 6 timer for video, 18 timer for musikk. Størrelse: 120x70x15 mm, 130 gram.
Til toppen