Toppmodellene i Mieles vaskemaskinserie Supertronic kan tilkoples det nye doseringssystemet med vaskemidler som kan rekke med opp til et halvt års forbruk.

DOSERER FOR ET HALVÅR OM GANGEN

Miele fokuserte på sin nye serie oppvaskmaskiner G5000. Men også et doseringssystem for såpe til vaskemaskiner vakte oppmerksomhet.

– Det viktigste med denne serien er ny innredning. Dette spør nesten alle kundene etter når de skal kjøpe oppvaskmaskin, og vi mener den nye serien vår er laget etter dagens behov, sier produktsjef for husholdningsartikler Stian Normann-Arvesen.

Stikkordet for nyhetene er fleksibilitet. Det betyr blant annet at du kan sette ulike typer fat og kopper både i over- og underkurv. De nye maskinene fra Miele har for eksempel plass til enten 38 tallerkener i nederste kurv eller 18 stettglass med forskjellige stetthøyder.

– Moderne husholdning bringer inn mange nye typer fat og annet dekketøy. Det kan være en utfordring å få dette til å passe inn i en oppvaskmaskin med standard utrustning, sier han.

Kurvene i maskinen kan reguleres i høyden og konstruksjonen er laget slik at det gir flere muligheter til plassering av dekketøyet på langs eller på tvers. Den underste kurven kan gjøres helt flat hvis man ønsker å plassere produkter som skjærefjøler og fettfiltre der. Den nye serien har standard bredde 60 cm.

Bestikkskuff for sleiver og øser

Bestikkskuffen øverst i maskinen, med konstruksjonen Miele tidligere har patentert, er også nykonstruert. Også her er fleksibiliteten økt for å gi plass til for eksempel høye glass i overkurven. Det nye er også at bestikkskuffen kan romme store sleiver og øser. Det nye sortimentet av Miele oppvaskmaskiner vil bestå av hele 18 varianter med både innbyggingsmodeller og fullintegrerte maskiner. Prisnivåene vil gå fra basisklasse til meget kostbare maskiner avhengig av blant annet innredning og betjeningskomfort. Maskinene i den nye serien har meget lavt støynivå, ned til 38 dB. Øverst har maskinen fire innebygde LED-lys. Normann-Arvesen opplyser at energimerkingen av den nye serien vil være A+++. G5000-serien inngår designmessig i samme serie som de andre kjøkkenproduktene fra Miele. Administrerende direktør Dag Steenfeldt-Foss legger vekt på at Miele bare skifter design hvert fjerde til femte år. Derfor er det viktig at de nye oppvaskmaskinene i en slik periode har samme design som de øvrige produktene.

Supplerer med damp

Miele presenterte også en helt ny serie vaskemaskiner/tørketromler i høyeste klasse, Supertronic. Tørketromlene i denne serien er konstruert med varmepumpeteknikk. Det nye med vaskemaskinene er at den bruker en kombinasjon av vann og damp.

– Dampen blir ikke brukt i selve vaskeprosessen men tilført tøyet etter at vaskingen er slutt. Det letter den etterfølgende strykingen med inntil 50 prosent, forteller Normann-Arvesen.

Dampsystemet blir tilpasset tekstiltypen du vasker. Dampfunksjonen kan også brukes som et eget element til for eksempel oppfrisking av tøy for å få tilbake passformen. Temperaturen på dampen blir også tilpasset tekstiltypen, og dette systemet kan dermed også brukes på ull.

Autodosering

Til slutt men ikke minst presenterer Normann-Arvesen det nye automatiske doseringssystemet for vaskemaskiner. Det består av beholdere, som plasseres enten oppe på maskinen eller henges på vegg ved siden av.

– Beholderne kan brukes både for pulver og flytende vaskemidler. Når beholderen er full, kan det rekke inntil et halvt års bruk, sier han

Vaskemidlene blandes med vann før de går inn i vaskemaskinen. Da oppnår man blant annet at tøyet ikke får skade på grunn av at det kommer i kontakt med ublandet vaskemiddel. Hvis du trenger annet vaskemiddel enn det som er i doseringsbeholderen vil maskinen si fra om dette når du programmerer den.

Det nye doseringssystemet kommer tilpasset Miele-maskinene i toppklassen Supertronic.

– Kurvkonstruksjonen i den nye oppvaskmaskinserien G5000 er laget slik at tallerkener og annet dekketøy kan settes både på langs og på tvers i maskinen, sier produktsjef Stian Normann-Arvesen. Foto: Erik Andersen.
Administrerende direktør Dag Steenfeldt-Foss viser en designmodell av kjøkkenvifte med kullfilter. Viften er wireopphengt.
Miele supplerer støvsugerutvalget sitt med den nye modellen S6. Dette er en kompaktmodell. Den kommer med ulike motorstørrelser. Prismessig vil den ligge mellom dagens S2- og S5-modeller, det vil si mellom 2.500 og 3.000 kroner.
Nå kommer Miele også med frittstående kaffemaskiner. Maskinen kommer i to varianter. Pris: 10.000,- og 12.000,-.
Til toppen