Fredrik Sperre hos D-Link viser frem den nye ruteren med N-standard, som har fått best i test-diplom fra PC World Norge.

Dyrere er bedre når det gjelder rutere

– Kjøp ikke for billig ruter, råder Fredrik Sperre i D-Link.

Han er Norgesansvarlig for handel og nettbutikker hos D-Link, og på Elektrofil viste han rutere med den nye N-standarden som er utviklet for trådløst nettverk. Produktene heter DIR-635 og DIR-655. Begge er utviklet med N-standarden og har gigabitporter.

– Er dette veldig dyre produkter?

– De koster rundt 1.000 kroner. Jeg anbefaler ofte kunder å bruke noen hundrelapper ekstra på en ruter som har N-standard kontra en som har G-standard, noe som vi ser på som noe gammeldags i dag, sier Sperre.

I følge han har produkter med N-standard opp til fire ganger så stor rekkevidde som produkter med G-standard. I tillegg har produktene med N-standard tre antenner det gjør at man kan arbeide med flere datamaskiner fra samme ruter uten tap av båndbredde.

– Det snakkes mye om at billige rutere er følsomme for støy. Er de nye produktene bedre på dette området?

– Ja, absolutt. Jeg anbefaler også at du plasserer ruteren lengst mulig vekk fra andre elektriske produkter i huset. Ruterne arbeider med samme frekvensbånd som mikrobølgeovner og flere andre elektriske artikler. D-Links rutere godt beskyttet fra forstyrrelser fra slike produkter.

Til toppen