Kjøkken med vinskap fra Vestfrost og avtrekksviften Hamlet fra Eico. Foto: Eico

EICO DISTRIBUTØR FOR VESTFROST

Eico har overtatt distribusjonsansvaret for Vestfrost Vinkjøleskap i Norden, og inngår dermed et omfattende strategisk samarbeid.

Publisert

– Vestfrost har hittil solgt til forhandlere, på nettet og til vinentusiaster og spesialbutikker. Når vi kan legge til kjøkkenbransjen samt tilgang på flere nordiske markeder, gir dette et unikt grunnlag for ytterligere vekst. Avtalen har dermed, i tillegg til den umiddelbare veksten i omsetningen, stor strategisk verdi for Eico, da vi nå har enda et sterkt forretningsområde som vi kan tilby våre mange kunder, sier salgssjef Kenneth Brynli i Eico i en pressemelding.

Her heter det at Eico er en av Nordens ledende distributører av hvitevarer og kjøkkenvifter, og at Vestfrost har designet, utviklet og produsert kvalitets-vinkjøleskap i mer enn 25 år.

Salgssjef Kenneth Brynli i Eico fotografert ved Power Drammen i 2017 med platetoppen Nicola Tesla med innebygd ventilator. Foto: Stian Sønsteng.

Bente Sund, som er landssjef i Vestfrost Household, er særdeles fornøyd med samarbeidet.

Kanalstrategi

– Det er en helt klar strategisk beslutning fra vår side at vi har ønsket å finne en partner som er i stand til å videreføre det arbeidet vi har igangsatt. Vi vet at Eico er i stand til å håndtere den kanaloppdelte strategien som er ytterst viktig for vår fremtidige suksess, og dessuten har de allerede en plattform på de nordiske markedene. Vi har stor tro på og tillit til medarbeiderne og ledelsen i Eico, og dette kombinert med den plattformen de allerede har etablert er uten tvil nøkkelen til Vestfrost Vinkjøleskaps videre vekstreise. Med Eico får vi kort fortalt tilgang på hele det nordiske markedet samt kunder i både forhandlernettet, kjøkkenbransjen og på nettet, sier Sund i pressemeldingen.

Med Eico får vi kort fortalt tilgang på hele det nordiske markedet samt kunder i både forhandlernettet, kjøkkenbransjen og på nettet

Her vises det til at antall pasjonerte vinentusiaster har vokst de seneste 25 årene, og at dette har bidratt til at etterspørselen etter vinkjøleskap har vokst markant.

Bedre enn kjelleren

Bente Sund er landssjef i Vestfrost Vinkjøleskap. Foto: Vestfrost.

– Det er imidlertid ikke lenger bare samlere av dyr årgangsvin som finner glede i å oppbevare vinen optimalt, men også «menigmann» som setter pris på gode dråper i glasset og litt hverdagsluksus, heter det.

– Med et vinkjøleskap oppnår man faktisk et enda bedre miljø for vinflaskene enn i vinkjelleren – da et vinkjøleskap også har ulike temperatursoner og samtidig beskytter mot UV-stråling, forurenset luft og vibrasjoner. Vestfrost produserer vinkjøleskap i høy kvalitet og i et enkelt og stilrent design som lever opp til alle disse kravene. Med 13 ulike skap som har plass til mellom 32 og 197 flasker vin, i prisintervallet 11.500 til 28.500 kroner, er det i aller høyeste grad mulig for den enkelte forbrukeren å få et vinkjøleskap tilpasset individuelle krav og ønsker, sier Brynli i pressemeldingen fra Eico.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2019, som ble distribuert 28. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Eico samarbeider ifølge pressemeldingen utelukkende med ledende produsenter. Selskapet ble grunnlagt i 1981, har hovedkontor i Brønderslev i Danmark, og har aktiviteter også i Norge, Sverige og Finland.

Powered by Labrador CMS