Seniordesigner Pia Ringholm (t. v.) og markedssjef Lene Holtan i Electrolux håper mange norske studenter leverer sine forslag innen fristen 31. mai. I midten Stefan Buchberger, vinner av Electrolux Design Lab 2008.

Electrolux FRIR TIL DESIGNSTUDENTENE

Electrolux arrangerer i år sin sjuende internasjonale Design Lab. Igjen har selskapet vært på frierferd til norske studenter.

Tema for årets konkurranse er design for 90 år, i anledning Electrolux’ 90 års-jubileum. Representanter fra selskapet besøkte i mars Høgskolen i Akershus (HiAk), Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo (AHO) og Norges tekniske og naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim for å promovere konkurransen – og ba studentene stille seg spørsmålet: Hvordan vil husholdningsapparater se ut de neste 90 årene?

– Skandinavia har dessverre ikke gjort det så skarpt i konkurransen, og også i år gir vi et utdanningsstipend til det norske vinnerbidraget. Vi øker prisen til 25.000 kroner. I tillegg vil vinneren representere Norge i den globale konkurransen «Electrolux Design Lab 2009», med finale i London 24. september, sier markedssjef Lene Holtan.

Vinneren i London mottar et utdanningsstipend på 5.000 euro og mulighet for 6 måneders lønnet hospitering ved Electrolux’ globale designsentre.

I fjor vant Anders August Kittilsen ved AHO. Han fikk et utdanningsstipend på 20.000 og et kjøleskap verdt 13.000 kroner for sitt kokekarkonsept i silikon. En årsak til at dette ikke nådde opp internasjonalt, er at det ligger på siden av Electrolux’ hovedprodukter.

Ved Arkitekt- og designhøyskolen i Oslo møtte rundt 20 studenter opp til Electrolux’ informasjonsmøte.
Til toppen