2009-utgavene av Norton Internet Security og AntiVirus-system er de beste programmene vi noen gang har laget, sier Rowan Trollope, visekonsernsjef hos Symantec.

ENKLERE OG RASKERE lover Norton

Enklere, raskere og større kapasitet. Det er Nortons oppskrift for å forbedre ytelsene på beskyttelsesproduktene sine.

Midt i september lanserte Symantec 2009-utgavene av Norton Internet Security og Norton AntiVirus.

– Vi setter en ny standard for å beholde posisjonen vår i markedet. 2009-utgavene er raskere og kraftigere enn noen gang, og jeg vil påstå at det er de beste produktene vi har lansert hittil, sa Rowan Trollope, visekonsernsjef hos Symantec, da han presenterte produktene for europeisk fagpresse.

I presentasjonen la han vekt på at produktene er resurseffektive. 2009-programmene installeres på datamaskinen på mindre enn et minutt. Norton 2009 inneholder den nye funksjonen Norton Insight som reduserer antallet filer som må skannes. Det skjer ved at teknologien i programmet fjerner behovet for å skanne vanlige og kjente filer. En annen funksjon kalles Pulse Updates. Dette programmet sender ut oppdateringer hvert femte til 15 minutt hos alle brukere. Det betyr at i løpet av denne tiden kan alle motta varsler og korrigeringer som påvirker sikkerheten i datamaskinen.

Under et minutt

Det uavhengige testlaboratoriet PassMark Software fikk i oppgave å teste Symantecs 2009-versjon og sammenligne med konkurrentene. Laboratoriet kom blant annet frem til følgende: Norton Internet Security 2009 hadde raskest installering av samtlige med 52 sekunder. Det samme programmet hadde minst minnebruk med under syv MB og raskeste virussøk med 33 sekunder.

– Den uavhengige testvirksomheten for sikkerhetsprodukter AV-Test har analysert 2009-versjonen og funnet at den oppdager 98 prosent av all ondsinnet kode og 95 prosent av alle spionprogrammer. I tillegg produserer programmet ikke falske, positive virusvarsler, sier Trollope.

Han legger også vekt på at programmet har en stillefunksjon. Den utsetter automatisk meldinger og oppdateringer hvis brukeren av datamaskinen spiller dataspill eller ser film. Dette gjøres for ikke å forstyrre brukere eller redusere datamaskinens hastighet. En såkalt smart planlegger håndterer skanninger, oppdateringer og andre aktiviteter når datamaskinen ikke blir brukt.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Les også: Dårlig sikret netthandel

Startsiden på 2009-utgaven av Norton Internet Security viser installasjonsmenyene for innstillinger på datamaskin, nettsikkerhet og identitetsinformasjon.
Til toppen