Merkesjef Juha Tegelholt fra Tura viser en av de nye fotorammene fra Hama med multifunksjon. Modellen heter 90923. Den har åtte tommers skjerm og oppløsning 800x600 bildepunkter. Foto: Erik Andersen.

ET TYPISK JULEPRODUKT

– Flesteparten av de elektroniske fotorammene blir solgt før jul. Størstedelen av salget er av små og billige modeller.

Det sier Juha Tegelholt, merkesjef hos Tura Scandinavia AB. Tura markedsfører fotorammer fra tyske Hama, og på hjemmemarkedet forteller Tegelholt at tyskerne foretrekker rammer med skjerm fra åtte tommer og oppover. I Sverige og Norge er derimot mindre skjermer mest populære.

– Når bildene vises på TV i stort format er det mye snakk om høy kvalitet. Med fotorammer er det mer snakk om pris, sier han.

Flere bildepunkter

Han forteller at også fotorammene får stadig høyere bildekvalitet, det går i første rekke på flere bildepunkter. I tillegg har nye fotorammer høyere kontrast og lysstyrke enn tidligere. Nytt er også rammer med multifunksjon. Det kan for eksempel bety at fotorammer er både en bildeviser og har innebygd værstasjon eller vekkeklokke. Som kjent har Hama et meget bredt produktutvalg også innen foto. Det består eksempelvis av vesker, stativer og minnekort. Når det gjelder vesker, forteller Tegelholt at Hama har fullt sortiment til ledende fotomerker. En stor del av leveransene går imidlertid på billigere og enklere vesker som ikke er tilpasset én spesiell kameramodell.

Sigma

Tura markedsfører også Sigma-objektiver. Den store nyheten i høst

er Sigmas første støvtette og vannavstøtende objektiv, i første omgang er disse beregnet for yrkesfotografer. Den nye modellen som har betegnelsen AF 120-300 inngår i Sigmas EX-serie. Det nye objektivet har ikke fått endelig pris, men vil trolig ligge et sted mellom 30 og 40.000 kroner, forteller Telgelholt. Fra og med nå kommer alle objektiver i Sigmas profesjonelle serie til å være værbestandig.

Det nye objektivet AF 1020-300 inngår i Sigmas EX-serie og er produsentens første objektiv som er støvtett og vannavstøtende.
Til toppen