Expert kjøper danske Punkt1

Norske Expert fullfører kjøpet av Elbodan i Danmark, og eier nå 99,3 prosent av aksjene.

Elbodan eier og driver Punkt1, som er Danmarks største hvitevarekjede. Expert eier fra før kjedene Expert og 2tal i Danmark.

- Kjøpet av Elbodan er et strategisk viktig kjøp for Expert og har tilført oss betydelig mer innkjøpsmakt samtidig som vi har fått en utprøvd logistikkløsning som fungerer svært godt. Selskapet er meget veldrevet og har levert gode resultater over tid. Vi kjenner selskapet godt ettersom vi har vært inne på eiersiden i flere år, sier konsernsjef Trygve Holtskog i Expert i en pressemelding.

Oppkjøpet av Elbodan har skjedd i flere trinn. Totalt har Expert betalt rundt 300 millioner danske kroner for selskapet. Expert slår nå fast at de er den klart største aktøren innen forbrukerelektronikk i Danmark, med rundt 450 butikker i Danmark. 225 av disse er tilknyttet Elbodan. I Skandinavia har Expert nå rundt 1.000 utsalgssteder, fordelt på egeneide og handlereide butikker i Norge, Sverige og Danmark.

- Oppkjøpene i Sverige og Danmark er med på å gjøre Expert til en reell skandinavisk aktør, heter det i pressemeldingen.

Punkt1 ble etablert i september 2003. Elbodan og Expert 2tal Danmark innførte i 2005 felles lager- og logistikkløsninger for hvite og brunevarer. Lageret, som ligger i Fredericia midt i Danmark, ble i 2005 kåret til "Årets leverandør".

Til toppen