Henry Lundberg er nyvalgt medlem i styret i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Den blide Bergensmannen har en lederrolle i Coop-konsernet. Foto: Erik Andersen.

Fargerike og erfarne Lummen INN I STYRET

Henry Lundberg (60) er valgt inn i styret i Stiftelsen Elektronikkbransjen som representant for handlere/kjeder.

Med dette valget kommer en fargerik og erfaren bransjemann inn i stiftelsens styre. Lundberg har gått gradene hos importør og handlerkjeder, den siste tiårsperioden hos Coop. Han ser med interesse frem mot den nye oppgaven.

– Jeg har fulgt med stiftelsen gjennom årene og synes jeg kjenner godt til det arbeidet dere har gjort. De endringene som er gjort med de tidligere forbundene og sammenslåing til en enhet i stiftelsen er spennende. For det første er dette etter min mening det viktigste samlingspunktet og eneste fellesnevner for bransjen i dag. Stiftelsen er det organet vi har å henvende oss til i mange bransjespørsmål. Det er et spennende engasjement jeg nå har blitt bedt om å være med på, sier Lundberg.

Han synes det er viktig å være med på beslutninger som kan være avgjørende for bransjen.

– Hva mener du at du kan tilføre styret?

– Det må være at jeg har en veldig lang fartstid i bransjen og bred bakgrunn all den tid jeg både har vært med på leverandørsiden og vært med på å bygge opp butikker og stormarkeder. Jeg har også drevet butikker selv og vært en sentral person i kjeder. Dermed kan jeg se bransjesaker fra flere sider.

Glede og fortjeneste

Som fanesaker i det nye vervet uttrykker Lundberg at han ønsker å bringe mer glede inn i bransjen og ikke minst litt mer fortjeneste. Han ønsker seg tilbake til tiden da både handlerne og leverandørene tjente penger.

– Du er en gladgutt selv.

– Ja, jeg er vel kjent for å være blid og glad. Jeg er født i Bergen og trådt mine barnesko der og hadde egentlig bestemt meg for at Torgallmenningen var verdens navle. Da jeg reiste til Oslo, var det for å gjøre en tjeneste for en god venn av meg. Jeg skulle arbeide som salgssjef i et år for Svein Nyquist,sentralt i ITT. Det året ble fryktelig langt.

– Gode på det vi driver med

Om Coops situasjon innen bransjen i Norge er Lundberg enig i at de ikke er blant de store, men er gode på det de driver med. På Obs kjører kooperasjonen et strengt sortiment. De øvrige butikkene har et varierende vareutvalg. CoopElektro-kjeden består i dag av cirka 35 butikker som har fullt sortiment av brunt og hvitt. Lundberg karakteriserer dem som gode og lokale elerktrohandlere med god bemanning og full service.

– Er dere fornøyd med den styrken dere har innen elektro og elektronikk sett på konsernbasis?

– Svaret må bli at vi vurderer blandingen mellom butikkens totale inntjening og satsingen på elektro og elektronikk. Bruttofortjenesten innen elektro, og særlig elektronikk, er jo meget dårlig. Det vi kjører sterkere frem er tilbehør og enklere elektronikk. Dette er små, letthåndterlige produkter. Meningen med en Obs-butikk er at folk stort sett skal ordne kjøpet selv. Det samme gjelder på småelektrisk, som er et bra område for oss og der jeg føler vi står godt i markedet. Omsetningen av hvitevarer er begrenset til CoopElektro, Smart Club og tre fire største Obs-forretningene. Vi er en bra aktør der vi er med, men vi er ikke tilstede i så stor grad vi ønsker i de største byene. Videre er vi kanonsterke på lukkede medlemstilbudene som går til våre cirka 1,3 millioner medlemmer, sier Lundberg.

Henry Lundberg

Født i Bergen 1948.

Begynte i bransjen hos ITT, senere STK i 1975 som distriktssjef på Vestlandet.

Flyttet til hovedkontoret i Oslo som salgssjef for brune- og hvitevarer.

Startet som disponent hos Lefdal i 1991.

Var hos Lefadal i cirka syv år. Bygde opp stormarkeder blant annet Sandvika, Alna, Trondheim og Sandefjord.

Ble tilbudt lederstilling hos Lefdal da Elkjøp-konsernet kjøpte Lefdal.

Valgte istedet å gå over til Coop på Langhus som daglig leder for et felles norsk-svensk konsept for utvikling av elektrohandelen. Fortsatte som disponent for elektroavdelingen hos Coop sentralt. Utviklet varespekteret elektronikk og media på konsernbasis.

I dag er han kategorigruppesjef for områdene store hvitevarer, småelektriske artikler, lyd og bilde, data, teleprodukter, media/spill, video, film og bøker.

Til toppen