Mange var spent på å prøve Xbox 360 i egen stue. Her er fullversjonen, med trådløse kontrollere.

– Flere Xbox 360 til jul

- Etterspørselen etter Xbox 360 har vært så stor at det nesten er utsolgt før den er i butikk, men det vil være flere konsoller tilgjengelig i butikk før jul.

Espen Gylvik i Microsoft Norge karakteriserer lanseringen 2. desember som meget vellykket.

- Alle som har vært så heldige å få prøvd Xbox 360 har rost den opp i skyene. Jeg er overbevist om at Xbox 360 vil bli en stor suksess, og derfor en naturlig del av manges hjem. Det er viktig å huske på at dette er like mye en underholdningsmaskin som en ren spillmaskin. Etterspørselen etter konsollen har vært så stor at det nesten er utsolgt før den er i butikk. Men det er ingen grunn til å fortvile. Det vil være flere konsoller tilgjengelig i butikk før jul. Men det gjelder nok også da å være tidlig ute. Xbox 360 vil være en stor hit både før og etter jul, sier Gylvik i en pressemelding fra Microsoft. Mange bransjefolk har de siste par månedene før lanseringen vært innom en leilighet i Oslo der de har fått prøve maskinen.

PR- og markedsspesialist Silje Thoresen i Microsoft forteller at selskapet har innredet en leilighet som hjemmet til superagenten Joanna Dark ? hovedpersonen i Xbox 360-spillet Perfect Dark Zero.

Joannas leilighet

- Fremfor å ha en stor lanseringsfest, valgte vi heller å ha en lang over to måneder. Hver eneste kveld har det vært aktiviteter i leiligheten til Joanna Dark, og mottagelsen har vært ekstrem bra. Dette vitner om en enorm interesse for vår nye spill- og underholdningskonsoll, sier Thoresen.

Også handlerne markerte lanseringen, og fra Elkjøp kommer rapporter om 2.000 solgte konsoller i løpet av én time.

- Aldri før har Elkjøp opplevd større rift etter en spillmaskin i Norge. 100 personer ventet utenfor da dørene åpnet ved Elkjøp Stormarked på Lørenskog, de fleste hadde allerede ventet i flere timer. Tilsvarende tilstander meldes fra de største varehusene over hele landet, heter det i en pressemelding fra kjeden.

De to kameratene Stian Fuglaas og Jon Erling Helgesen fra Eidsvoll var de første som stilte seg opp utenfor inngangen til stormarkedet.

- Vi har stått her siden klokka tre i natt, sier de to.

Avdelingsleder for Elkjøps dataavdeling, Kim Lie, ga de to kameratene hver sin Xbox 360 gratis, og han spanderte kaffe og Xbox-effekter til de andre i køen.

Elkjøp solgte den såkalte Core-modellen til 2.000 og fullversjonen til 2.900 kroner.

Ut med limousin

- Dette er kanskje Nordens laveste priser på de populære maskinene. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å gjøre kundene fornøyde. Det herjer Xbox 360-feber i Norge, og det er kamp om de boksene som er ute i handelen. Så sant vi klarer å skaffe nok blir dette årets julegave, sier salgssjef Thomas Hegerlund hos Elkjøp.

Hos Spaceworld Megastore i Oslo leverte de konsollen hjemme på døra hos dem som hadde forhåndsbestilt, midt på natta.

- Vi ønsket å gjøre litt ekstra for de ivrigste kundene våre, de som hadde forhåndsbestilt lang tid i forveien og som utålmodig ventet på å få konsollen i hus, sier butikksjef Morten Helland i Spaceworld Megastore i Oslo i en pressemelding fra Microsoft.

I USA fikk den første Xbox 360-kunden konsollen av Bill Gates. Microsoft Norge ville ikke være dårligere, og adm. direktør Knut Morten Aaserud ble med limousinen ut for å levere Xbox 360ene.

- Fra desember vil Microsoft turnere med spesialdesignede campingvogner for å gi spill-entusiaster muligheten til å prøve neste generasjon spill og underholdning, alt høyoppløst, sier Silje Thoresen.

Xbox 360 er en spill- og underholdningskonsoll, med mulighet for tilkopling av digitalkameraer, MP3-spillere og Windows XP-baserte datamaskiner for integrerte underholdnings-opplevelser.

Microsoft reiser på turne i Norge i spesialdesignede campingvogner for å la spillentusiaster få prøve Xbox.
Adm. direktør Knut Morten Aaserud i Microsoft Norge AS leverte Xbox 360 på døra til Jon Grøteig. Foto: Ronnie Klaussen.
Salgssjef Thomas Hegerlund i Elkjøp Norge applauderer for Stian Fuglaas og Jon Erling Helgesen. Foto: Christian Brekke, Elkjøp.
Xbox 360 er den første av de nye spill- og underholdningskonsollene som kommer på markedet.
Til toppen