Roger Berg, salgs- og markedssjef i Target United, viser to av sesongens modeller fra Finlux.

FOLKET KJENNER FINLUX

– Mange i Norge, særlig voksne over 35 år, kjenner Finlux som et sterkt varemerke. Det skal vi bygge videre på.

Det sier Roger Berg salgs- og markedssjef i Target United AS. Han legger vekt på at Finlux tidligere har vært kjent for kvalitet og blant annet brannsikre kabinetter. Finlux-fabrikken i Åbo i Finland ble lagt ned for flere år siden. Nå lages apparatene hos Vestel i Tyrkia. Berg forteller at sesongens LCD-modeller kommer i størrelse fra 15 til 52 tommer. Neste år kommer skjermstørrelse helt opp til 65 tommer opplyser han.

Miljø

Finlux presenterte på IFA en omfattende miljøsatsing. Den går først og fremst på lavt strømforbruk, apparatene bruker bare 0,15 watt i stand by-funksjon. Alt materiell og komponenter er resirkulerbare. Det er søkt om å få lov til å bruke svanemerket på apparatene.

Kommende sesong har Finlux-importøren Target gjort nordiske avtaler både med Expert og Elkjøp. I tillegg blir apparatene distribuert til frittstående handlere. En av de viktigste er Elnor i Oslo.

– I oktober-november kommer en 42-tommer med slankt kabinett. Alle sier de har messens tynneste TV-modell, men vi har i hvert fall den tynneste med to mottakere innebygd. Modellen heter 845, opplyser Berg.

I samme serie kommer en 26-tommers modell, som er den første i markedet i denne størrelsen med full HD. Han karakteriserer dette som en spennende modell. Han regner med at ferdige modeller godkjente av RiksTV vil komme på markedet første kvartal neste år. Da har produsenten Vestel utviklet en egen chip som er komplett løsning med programvare for vårt bakkenett. Foreløpig kommer en modell med denne chipen, men den blir i seks eller syv forskjellige skjermstørrelser.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Les også:

Nytelse og trygghet

Rager innen radio

Designsjef Ville Kolehemaines viser en av neste års modeller med ny og spennende design av TV-foten. Hans byrå er engasjert av Finlux for denne oppgaven.
Til toppen