Forbrukerrådet lanserer kjøpevettregler

Forbrukerrådet lanserer ti kjøpevettregler som skal inneholde de mest grunnleggende rettigheter og plikter forbrukeren har.

– Det er en del uvitenhet og forvirring om hvilke rettigheter og plikter du har som forbruker. Vi håper kjøpevettreglene skal gjøre det enklere å være forbruker. Kjøpevettreglene innholder det mest grunnleggende forbrukeregelverket og skal være nok til å klare seg i hverdagen, sier direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet.

I tillegg til at kjøpevettreglene skal gjøre det lettere for forbrukerne å få en oversikt over rettighetene sine, kan de kan også benyttes av butikkene for å gjenvinne forbrukernes tillit.

– Dersom butikken har Forbrukerrådets kjøpevettregler synlig i kassen, vet forbrukeren at den tar deg og dine rettigheter på alvor, sier Lund-Isaksen.

Kjøpevettreglene presenteres i bankkort-format. På den måten kan forbrukerne ha med seg reglene i lommeboken. Kjøpevettreglene kan også lastes ned som lydfil til for eksempel MP3-spiller eller mobiltelefon på forbrukerportalen.no. Forbrukerrådet ønsker også at kjøpevettreglene skal skrives ut og oppfordrer bransjens aktører til å henge plakaten opp i butikker og verksteder.

Til toppen