FØRSTE INTERAKTIVE TV

– Vi tror dette er den første interaktive TV-teknologien som virkelig fungerer.

Det sa direktør samfunnskontakt i Network Norway, Tom Guldberg, under lanseringen av MiniTV. Teleoperatøren har inngått et samarbeidsavtale med MiniTV, og Guldberg fortalte at de tror dette kan bli god butikk både for Norges mobil-TV (NMTV) og Network Norway.

– Fra mange hold er DMB dømt nord og ned, blant annet fra noen store teleoperatører. Vi tror DMB er en utfordrerteknologi det er interessant å nyttegjøre seg. Dette er den første virkelig interaktive TV-teknologien. Det vi har sett så langt har vært forsøk. Kombinasjonen MiniTV og mobilteknologi kommer til å endre bruksmønsteret for norske TV-seere mer enn noen av oss har tenkt på så langt. Man får en intuitiv måte å agere på uten de barrierene man har i dag – for eksempel når man skal stemme på Idol, sa Guldberg.

Han refererte til den nye standarden for betaling via mobil, der grensen på det man kjøper er økt til 300 kroner og inkluderer fysiske varer.

– MiniTV kan ta i bruk et betalingsregime som er etablert i mobilverdenen. Folk skjønner TV, og folk skjønner mobil. Dette er ikke bare en god ide, men et spennende utgangspunkt for en aktør som ønsker å skape mobilitet, sa Guldberg.

Teleoperatøren passerte i fjor en milliard kroner i omsetning og har blant annet kjøpt OneCall og Lebara.

Powered by Labrador CMS