Prosjektleder Magnus Winther presenterte neste års Fotomesse for medlemmene av Fotorådet. Foto: Erik Andersen.

FOTOMESSE PÅ LILLESTRØM I MARS

I dagene 2. til 4. mars er det planer om å arrangere en ny Fotomesse på Lillestrøm.

Det er det svenske selskapet Fotoarrangement i Europa AB som står bak denne messen. Også i år vil firmaet arrangere den sammen med Norges Varemesse. Messen vil bli et samarrangement med Reiselivsmessen og en planlagt golfmesse. I likhet med årets Fotomesse er tanken å bruke en av de store hallene på Norges Varemesse på fotobransjen neste år. Arrangementet er et svensk konsept fra 2006. Hittil har messen vært arrangert i Stockholm, Göteborg og Oslo. Fra neste år blir København også en del av konseptet, og det er planer om å utvide det til Helsingfors i 2013.

– Vi vil legge vekt på bilder, bildekunst og ikke minst opplevelser for publikum på Fotomessen. De som besøker messen skal få noe mer enn å se kameraer og tekniske løsninger, sa Magnus Winther, som er prosjektleder for messen på nordisk basis.

Han håper også i 2012 å samle den norske fotobransjen på Lillestrøm. Winther regner med at de besøkende vil finne mye å glede seg over, blant annet muligheter for å få renset bildebrikker i speilreflekskameraer og oppleve hvordan fotobransjen går inn som en viktig del av sosiale medier.

– Vi vil også fokusere på bildeproduksjon i form av bøker, kalendre og gaveartikler, sa Winther da han presenterte konseptet for Fotoråde og Stiftelsen Elektronikkbransjen midt i oktober.

Til toppen