God jul kan gi 180 millioner i omsetning for Agon

– I desember i fjor kunne vi omsette for 30 millioner på 16 faktureringsdager fordi vi har lager i Norge og kan levere i siste liten.

Administrerende direktør Eigil Spiten i Agon AS karakteriserer selskapet som unikt i Norge.

– Vi er den eneste leverandøren med lager i Norge, og vi leverer til alle kunder i større eller mindre grad. Mange store produsenter leverer kun i konteinere og kanskje til et fåtall kjeder, sier Spiten.

– Dere omsatte for 155 millioner kroner i fjor. Er dette nok for et selskap på deres størrelse?

– Nei. Budsjettet i år er på 180 millioner, og vi ligger godt foran omsetningen i fjor. Det blir spennende å se hva desember bringer i år; vi er de eneste som kan levere helt frem til lille julaften, sier Spiten.

På IFA presenterer han nyheter fra sørkoreanske Daewoo:

– Den viktigste nyheten er Daewoos nye linje LCD-TVer, der alle er produsert i Polen. Apparatene er utformet som monitorer, med glansede rammer og topp spesifikasjoner med HD-paneler, HDMI-innganger og 250 siders tekst-TV, sier Spiten.

Han gleder seg også til å slippe en 19-tommers LCD med innebygd DVD på markedet i desember.

– Dette blir et volumprodukt som skal selges for under 5.000 kroner.

Bredt produktspekter

– Hvordan klinger Daewoo som merkevare i Norge?

– Veldig bra, blant annet fordi man har et bredt produktspekter – også innen hvitevarer. Vi selger oppgraderte varer, for eksempel mikrobølgeovner og tvillingskap. Dette er dyre ting, men de er lette å selge siden spesifikasjoner og design er de rette.

– Agon representerte tidligere LG i Norge, nå har dere arbeidet med Daewoo i tre år. Hvordan er det å forholde seg til Daewoo som produsent?

– Det er veldig likt LG. De arbeider på samme måte, og er et behagelig firma å ha med å gjøre. Begge er veldig opptatt av kvaliteten på produktene.

– Hva er posisjonen til Daewoo i Korea, sammenlignet med Samsung og LG?

– De er en god nummer tre, og gir mye når det gjelder forholdet pris/ytelse, sier Spiten.

– Hvordan vil du beskrive Agon som firma?

– Vi har som prinsipp å gjøre ting enkelt for oss og handleren. Det skal være ryddig å forholde seg til oss. Vi driver verdiskapning for kundene ved å være løsningsorienterte, og vi samarbeider nært med kundene – selv de mindre handlerne.

MP3-spiller med DAB-radio fra Daewoo. Kommer på markedet i 2007 til 1495 kroner.
DLP-42C1 er en 42 tommer LCD fra Daewoo som kommer i handelen i november til 15.000 kroner.
Til toppen