GODT ÅR FOR CONAX

Telenor-eide Conax økte sin andel i det globale markedet for digital videokringkasting (Digital Video Broadcasting – DVB) med 15 prosent i 2009.

Suksesshistorien springer ut av Telenors forskningslaboratorier tilbake på 1980 tallet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Conax er i dag den tredje største leverandøren av innholdssikkerhet for digital-TV og innholdsdistribusjon, med 350 kunder i 80 land.

– Vår teknologi er kompatibel med alle plattformer, og Conax samarbeider med samtlige plattformleverandører. Dette i motsetning til mange andre leverandører av innholdsbeskyttelse, som selger proprietære løsninger som binder operatørene til én leverandør, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Conax, i pressemeldingen.

I Nederland har selskapet mer enn én million kunder i KPNs DTT-plattform (digitalt bakkenett for TV), og i India har de levert mer enn fem millioner digitale TV-kort til Dish TV, Indias største satellittoperatør.

Conax er i følge meldingen global markedsleder innen innholdssikkerhet for DTT, med 40 prosent av markedet og leveranser til 15 nasjonale europeiske DTT-plattformer.

Til toppen