GODT OG BILLIG er målet til Dantax

– Lydfrikerne får de andre ta seg av, sier Knut Gjerstad.

Danske Dantax var til stede på CES for femte gang, først og fremst for å knytte kontakter med nye distributører og agenter på det amerikanske markedet.

– Vi er nødt til å finne de riktige kanalene, og retter oss mot typiske elektronikkbutikker. Vi er ikke samme klasse som de store høyttalerprodusentene, men henvender oss til normale mennesker som vil ha god lyd til en rimelig pris. Lydfrikerne får de andre ta seg av, sier salgssjef Knut Gjerstad i den norske avdelingen.

Han forteller at selskapet er godt i gang med lerretene sine. Nå håper de på å slå gjennom også med bord og høyttalere.

– Vi markedsfører oss under varemerket Scansonic made by Dantax her i USA, og har inntrykk av at interessen for oss er stigende.

– Mange høyttalerprodusenter legger vekt på å stadig introduserer nye teknologier og bedre lyd. Fokuserer Dantax på det samme?

– Vi skal ha best lyd til best pris, og designet vårt skal være unikt. Vi er klart et lavprismerke, men har fått et godt navn både i Europa og USA.

– Hvordan arbeider dere med produktutvikling?

Ufarlig motor

– Vi har egen designer og teknisk personell i Danmark som utvikler produktene, som siden settes sammen i Kina, sier Gjerstad.

Når det gjelder bord, lanserer Dantax Harmony 12 med motorstyring og fjernkontroll. Dette er en motor med trinn, en steppmotor, som stopper hvis noe kommer i veien. Man kan også dreie TVen manuelt, uten å bruke motoren.

– Dette er viktig slik at man ikke skader mennesker eller inventar, sier Gjerstad.

Dantax lanserer også nye høyttalere for iPod, i sort og hvitt, med åtte og fem tommers bass og infrarød fjernkontroll. Disse kommer i handelen i februar til 3.000 og 2.000 kroner.

Før jul lanserte Dantax sin platespiller med USB i Norge. Disse gikk ut av lager på halvannen time.

– Vi feilberegnet etterspørselen, og de tusen eksemplarene vi hadde ble utsolgt umiddelbart. Nå kommer vi med to nye modeller. Jeg tror dette er et stort marked, da mange vil ta vare på fortiden og digitalisere de gamle vinylplatene sine, sier Gjerstad.

Dantax har vært på CES fire ganger tidligere. Gjerstad er fornøyd med responsen. I 2008 kommer selskapet for første gang til å stille ut på IT-messen Cebit.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.1/2008

Knut Gjerstad med TV-bordet Harmony 12, som har motorstyring med fjernkontroll. Pris: 5.500,-
Dantax viste på CES for første gang sine nye Ipod-høyttalere. DJ8 har trådløs basestasjon og koster 3.000 kroner. Lillesøsteren DJ5 koster 2.500,-
Til toppen