Med Gollas produkter kan man oppbevare alle typer dingser i vesker med likt design. Foto: Stian Sønsteng

GOLLA SIKRER VESKEBALANSEN

– Vi er veldig imponert over det Golla viser her på IFA, og kommer fortsatt til å satse sterkt på veskene deres.

Daglig leder Jo Petter Kjeldset ved den norske avdelingen i Tura Scandinavia AB viser entusiastisk frem produktene til finske Golla.

– Dette var opprinnelig et designfirma som kom inn på vesker i forbindelse med et oppdrag de hadde for Nokia. Siden har de utvidet virksomheten, og de leverer nå vesker blant annet til mobiltelefoner, kamera, datamaskiner og Ipad, sier Kjeldset.

Skal vi tro Kjeldset kan Golla sikre veskebalansen hos norske kunder, da det er mulig å få kjøpt vesker i samme design til alle dingser man har med seg.

Tura Scandinavia har hatt Golla i sortimentet i fem år. Kjeldset nevner Crumpler, Case Logic og Targus som konkurrenter på det norske markedet.

– Gollas sterke side er at de kombinerer innovativ design med godt gjennomtenkte produkter av høy kvalitet. For eksempel er det integrert ei pussefille i mobilveskene deres, sier Kjeldset.

– I hvilke type butikker kjøper folk slike produkter?

– Gjerne der de kjøper mobiltelefonen, den bærbare datamaskina eller kameraet sitt, men også spesialforretninger for vesker er interessert i merket. Vi leverer Golla både i og utenfor elektronikkbransjen, sier Kjeldset.

Han er til stede på IFA sammen med sine tre kolleger ved det norske Tura-kontoret, og sier messa er viktig både for å møte egne kunder – men også sine egne leverandører.

Fartshump for parallellimport

– I tillegg til Golla er Hama, Skullcandy, Sanus og Koss tilstede her i Berlin, sier Kjeldset.

Når det gjelder Koss, har Tura Scandinavia nylig lansert en egen linje Porta Pro-modeller.

– Disse er kun for Tura Scandinavias nordiske kunder, og vi har gjort dette ikke minst for å møte problemet vi har hatt med parallellimport. Dette er som kjent lovlig virksomhet, men vi ønsker på denne måten å gjøre det mindre fristende å ta inn storselgeren Porta Pro via andre kanaler. Vår Porta Pro Collection består av sju oppgraderte modeller som leveres i nye forpakninger i et butikkoppsett der parallellimporterte Porta Pro ikke passer inn, sier Kjeldset.

Classic, Red Hot, Black Beauty og White har forbedret kabel med nylonstrømpe, Iporta Pro er for Iphone med innebygd mikrofon og dempefunksjon. Senere i høst kommer Speak Easy for bruk til spill og Skype.

– Dessuten har vi kommet med en jubileumsversjon i eksklusiv gaveforpakning i forbindelse med 25 års-jubileet. Alle modellene er utviklet i nært samarbeid med oss, og vil kun være å få kjøpt via Tura Scandinavia, sier Kjeldset.

Iphone 4 til TV

Hama er tradisjonelt breddeleverandøren til Tura. På IFA viste de en liten enhet som ved tilkopling til en Iphone 4 gjør det mulig å vise innhold direkte på TVen via mini-HDMI. Den klarer en oppløsning på 720p, prisen vil ligge rundt tusen kroner og enheten vil være i butikkene i februar.

Hamas kabler er en viktig produktgruppe for Tura, og Kjeldset legger vekt på at inndelingen god, bedre og best hjelper både sluttbrukere og butikkselgere å velge riktig. For å møte konkurransen fra blant annet Monster, kommer de med serien Avinity.

– Tradisjonelt har Monster ligget over Hama i pris, men med Avinity tar vi opp konkurransen for å møte kundene som ønsker dyrere produkter.

Kjeldset forteller at Tura Scandinavia har merket nedgangstidene i markedet.

– Vi har fremdeles positive resultater i alle fire land, og ser nå en svært god utvikling.

– Hvem er konkurrentene deres?

– Hovedkonkurrenten er Aurora. På hvitevaresiden har vi i tillegg Scanor og innen foto Focus Nordic. Vi skal tilby et fullverdig spekter innen alle kategorier, men hovedfokus vil alltid ligge innen brunevarer, foto, mobil og multimedia, sier Kjeldset.

Harald Kristiansen (f. v.), Jo Petter Kjeldset, Tom Bækkevold og Terje Nygård i Tura Scandinavia AB på Gollas IFA-utstilling.
Tura Scandinavia har i samarbeid utviklet en Porta Pro-serie som kun selges via dem. Her Iporta Pro for Iphone.
Med denne dingsen fra Hama tilkoplet en Iphone 4 er det mulig å se HD-videoopptak og bilder på TV-skjermen.
Med Avinity ønsker Hama å ta opp konkurransen med kabelleverandører i øvre prissjikt.
Til toppen