GOOGLE KJØPER MOTOROLA MOBILITY

– Vi søker alltid nye måter å forbedre Androids økosystem på. Derfor er vi i dag svært glade over å kunne annonsere oppkjøpet av Motorola.

Det skriver Googles toppsjef Larry Page i en pressemelding. Her heter det at operativsystemet Android siden lanseringen i november 2007 er installert på mer enn 150 millioner enheter fra 39 produsenter.

– Motorola har mer enn 80 års erfaring med innovasjon innen kommunikasjonsteknologi og produkter samt utvikling av intellektuell eiendom, og har vært med å drive revolusjonen innenfor mobil databehandling som vi alle nyter godt av i dag. Blant selskapets mange milepæler er introduksjonen av verdens første bærbare mobiltelefon for snart 30 år siden. I 2007 var Motorola blant grunnleggerne av The Open Handset Alliance, som stod i bresjen for å gjøre Android til den første virkelige åpne og helhetlige plattformen for mobile enheter, skriver Page.

Han tror Motorolas mobile virksomhet befinner seg i en oppadgående spiral, klar for eksplosiv vekst.

– Sammen skal vi skape overlegne brukeropplevelser som booster hele Android-økosystemet til fordel for brukere, partnere og utviklere verden over. Oppkjøpet vil ikke endre våre forpliktelser til å kjøre Android som en åpen plattform. Motorola vil fortsatt være en lisenstaker av Android, og Android vil forbli åpen. Motorola skal drives som et separat selskap. Mange maskinvare-partnere har bidratt til Androids suksess, og vi ser frem til å fortsette samarbeidet med disse for å levere gode brukeropplevelser, skriver Page i pressemeldingen.

Til toppen