Gøte Lundblad legger ned Gøte Lundblad AS på Ås fra 1. februar. Foto: Stian Sønsteng

GØY PÅ LANDET med Kenwood, Boss og Toshiba

Gøte Lundblad AS har flyttet på landet med Kenwood, Boss, Toshiba og Pure i porteføljen.

Gøte Lundblad, mannen bak firmanavnet, etablerte i 1994 selskapet for å distribuere Toshiba i Norge. Dette var året etter at hans tidligere arbeidsplass, Morgenstierne, hadde gått konkurs. For et par år siden ønsket derimot Toshiba å stå for distribusjonen selv.

– Vi hadde et par svært gode år i 2006 og 2007, og det var nok derfor Toshiba selv ville ta over. Av ulike årsaker er produktene deres for alvor nå tilbake i sortimentet vårt, tilgjengelig fra vårt lager i Oslo, sier Lundblad.

Han mener Toshibas TVer leverer en svært god bildekvalitet i sitt prissegment, og sier det de har sett av neste års portefølje lover godt.

Fagbladet Elektronikkbransjen besøker Gøte Lundblad AS i deres nye lokaler i Myrveien 2 på Ås. I mars flyttet de hit fra Ryen i Oslo, og de disponerer en tredel av byggets 750 kvadratmeter.

– Etter å ha betalt husleie til andre i alt for mange år var tiden moden for flytte inn i eget hus, sier Lundblad.

I 1994 satte han seg som mål at selskapet skulle ha det laveste kostnadsnivået i bransjen. Derfor er både lager og service er satt bort.

– Logistikkomkostningene våre er en variabel i regnskapet. Lagerbeholdningen på et varehotell og servicen er det Dalens elektronikkservice som håndterer. Mange handler av oss siden Dalens er så dyktige når det gjelder kvalitet og hurtighet, sier Lundblad.

Han legger ikke skjul på at selskapet i flere år har slitt med reduserte priser og marginer.

Ideelt med salt

– Idealbutikken hadde vært å drive med salt, med et snevert vareutvalg der alle reklamasjoner kan avvises fordi kundene har det for fuktig på lageret, ler Lundblad før han understreker:

– Det er produktene som gjør bransjen vår interessant. Det skjer noe gøy hele tiden, det er nok derfor mange blir her i så mange år.

Tilbake til 90-tallet: Lundblad fant fort at det ble for risikofylt å kun handle i én valuta, de kjøpte fra Toshiba i pund, og han begynte derfor å handle lydprodukter i dollar fra andre leverandører som Venturer og Denver. I 2003 kom Espen Engh inn i selskapet, med agenturet på Kenwood i ryggsekken. Han drev selskapet Audionor som leide lokaler hos Gøte Lundblad AS, og fant ut at det ble enklere å takle marginpresset i et større selskap. Ved siden av Toshiba og Kenwood har Gøte Lundblad AS i dag høyttalere fra Pure Accoustics og bilunderholdning fra Boss i porteføljen.

– Pure har vært et meget positivt tilskudd for oss. Vi leverer sentralt til Elkjøp og er blitt en betydelig leverandør av flerkanalshøyttalere, sier Lundblad.

På det meste hadde selskapet fem ansatte, men med manglende leveranser fra Toshiba måtte staben reduseres. Den tredje på laget i dag er Cathrine Johnsrud. Hun har ansvar for regnskap og logistikk, og holder i følge Lundblad orden på det meste inkludert sine to kolleger.

– Rent økonomisk er vi sunne. Vi har brukbar egenkapital og et kostnadsnivå som gjør at vi går i null på 15-16 millioner kroner. Allerede før sommeren hadde vi passert 20 millioner, så året er gått mye bedre enn det vi budsjetterte med, sier Lundblad.

Espen Engh (f. v.), Cathrine Johnsrud og Gøte Lundblad utgjør i dag staben i Gøte Lundblad AS. Her i utstillingsrommet på Ås.
Mannen bak firmanavnet, Gøte Lundblad, mener det er viktig å ha det gøy på arbeid. En av de fire skjermene han har på skrivepulten avslører at bilsporten Seven racing er en viktig hobby.
Til toppen