Pål Haugen er ny administrerende direktør for Grundig i Norge og Danmark. Foto: Erik Andersen.

GRUNDIG NORGE OVERTAR DANMARK

Grundigs kontor på Ski styrker bemanningen i forbindelse med at de også overtar ansvaret for Grundig i Danmark.

– De danske funksjonene flyttes til Norge og det danske kontoret blir lagt ned i løpet av året. Vi tilstreber oss at de danske kundene skal få samme hjelp og støtte, og at de helst møter en dansktalende person når de ringer til Grundig. Salgsarbeidet drives fra Norge, med nøkkelkundeansvarlige i Danmark, sier Pål Haugen.

Han er ny administrerende direktør for Grundig i Norge og Danmark, og forsikrer at Grundig fortsatt satser i Skandinavia. På samme måte som han har fått ansvar for Danmark, har hans kollega i Sverige fått ansvar for Finland. De to rapporterer direkte til det europeiske hovedkontoret i Nürnberg. Tidligere satt administrerende direktør for Norge i Danmark, men nå er situasjonen altså motsatt.

– Før påske gikk det ut en melding om at våre eiere samlokaliserer Grundig, Arcelik og Beco der to eller tre av selskapene er representert med egne kontorer. Dette ble misforstått, og på den danske bransjeforeningens nettsted kunne det virke som Grundig skulle legge ned både i Danmark og andre steder. Det som skjer rundt i Europa er at man ønsker økt effektivitet og samdrift. I små markeder vil det også være mulig å samarbeide nærmere med lokale distributører. Det er ikke planlagt endringer i Norge og Sverige. For Norges del styrker vi tvert imot bemanningen, sier Haugen.

I fjor ble tyrkiske Koç Holding eneeier av Grundig, og de døpte om sin lyd- og bildedivisjon fra Beko til Grundig Elektronik AS. Selskapets hovedkontor ligger i Nürnberg i Tyskland, mens fabrikken Grundig Electronic er i Istanbul.

– Grundig Norge har hatt en positiv utvikling de siste år. Dette skyldes blant annet at vi er ledende som leverandør av TV-bokser til det digitale bakkenettet, sier Haugen.

Til toppen