Neste års toppmodell fra Grundig er kalt Consept 9. Den vil komme i skjermstørrelsene 42 og 47 tommer.

Grundig vektla TV OG INTERNETTRADIO

Den legendariske høyttaleren Audiorama er tilbake i sortimentet til Grundig, men TV-apparatene er hovedproduktene fra den tysk-tyrkiske leverandøren.

Audiorama, fuglehøyttaleren som stod på sokkel eller hang som en pendel ned fra taket, var en av Grundigs fremtidsrettede produkter midt på 70-tallet. Den nye versjonen, Audiorama 9000, vakte stor oppmerksomhet på IFA, men TV er og blir i fokus fra denne leverandøren. På IFA viste Grundig fire Vision-serier: 6, 7, 8 og 9. Grunnserien heter Vision 6.

– Dette er modeller som har gjort det bra i alle tester og som inneholder det viktigste for moderne LCD-apparater blant annet kamfilter. De tradisjonelle skjermstørrelsene er 26, 32, 37,42 og 47 tommer. Nå kommer også en 22-tommer som er veldig spennende, sier Norgessjef Pål Haugen i Grundig Nordic NO AS.

Han legger vekt på at 22 tommers modellen har en oppløsning nesten like god som full HD og at den derfor er spesielt godt egnet for spill og monitorbruk. Vision 6 serien er også tilpasset standarden mpeg4. En ny IC gjør det mulig å bygge inn en mpeg4-mottaker i denne serien. Haugen sier at i første omgang vil 32, 37 og 42 tommers modellene kommer med godkjenning fra RiksTV. Den innebygde mottakeren vil gjøre TVen mellom 500 og 1.000 kroner dyrere.

Nå kommer en ny RiksTV-boks fra Grundig med PVR. Den heter DTR8860 og har harddisk på 500 GB, som gir mulighet for opptak inntil 370 timer med normal kvalitet. Den har dobbeltmottaker. Boksen kommer samtidig med at RiksTV lanserer en egen tjeneste som går ut på at man kan abonnere på et antall filmer i måneden. En del av filmene er også med HD-kvalitet.

Vision 7 og 9 med full HD

Alle apparatene i Grundig Vision 7-serie har full HD-oppløsning. Modellene her er fra 32 til 47 tommer. Alle modellene er i markedet.

Vision 9 er Grundigs toppserie. Alle modellene her har full HD, 100 Hz-teknologi og lydsystemet Grundig kaller Projection Sound. Dette systemet har 16 høyttalere som i følge Haugen skal gi meget flott lyd og skal kunne erstatte hjemmekinoanlegg. Skjermstørrelsene her er 37, 42 og 47 tommer.

Fremtidsmodell

På IFA viste Grundig en ny TV-serie som kommer til våren 2009. Foreløpig er serien kalt Consept 9 men har ikke fått noe endelig navn. Her er det lagt vekt på tynt kabinett. Skjermstørrelsene er 42 og 47 tommer. Selv om kabinettet er så tynt har Grundig valgt å la mottakerdelen sitte i apparatet, i stedet for å ta den ut som mange av konkurrentene.

– Vi vil også komme med TV-modeller som har LED baklys. Dette er modeller som får kontrastforhold 1.000.000:1. Disse modellen skal også bare ha halvparten av strømforbruket for tilsvarende skjermstørrelser i de andre seriene, sier Haugen.

Han letter også på sløret for en annen nyhet: i løpet av første kvartal neste år kommer Grundig med innebygd RiksTV-mottaker i alle små-TV-apparatene med skjermstørrelse 16, 19 og 22 tommer. 16- og 19-tommerne kan drives med 12 volt og blir velegnet for camping og hytter med solcellestrøm.

Internettradio

Grundig satser også stort på internettradioer og kommer med fem modeller med dette systemet. Spesielt fremhever Haugen radioen Cosmopolite 7 som har kabinett i aluminium og som har både FM, DAB og internett med mottaker for trådløst datanettverk eller bredbånd kabel.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Grundigs norgessjef Pål Haugen velger å vise frem dette anlegget fra årets IFA. Det er et designanlegg for musikk og multimedia, og kabinettene er laget av keramikk. Anlegget skal markedsføres i 2009.
På årets IFA viste Grundig som i fjor sin legendariske kulehøyttaler Audiorama som ble konstruert på midten av 70-tallet.
Vision 9 er sesongens toppmodell med full HD og 100 Hz-teknologi. Skjermstørrelsene er 37,42 og 47 tommer.
Til toppen