HÅPER UHD FÅR PRISENE OPP

– Jeg har veldig tro på Ultra HD. Det skjer også mye spennende hos konkurrentene, anerkjenner Knut Erik Rørnes hos Samsung.

Samsung leder an, sammen med Sony, i det gryende UHD eller 4K-markedet. Knut Erik Rørnes er produktansvarlig for TV hos Samsung Norge. Han og kollegene kunne stolt gå hjem fra Årets julegaver-kåring med prisen for Årets TV, som gikk til Samsung UEXXF9005.

Rørnes har nylig vært på besøk hos morselskapet i Korea, og fikk der en sniktitt på de mange spennende nyhetene som vil bli presentert under CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas i januar 2014.

Vi er fokusert på at oppskalereringen i TVene skal være så bra som overhodet mulig

– Begrepsforvirring hos forbrukerne?

– Er du sluttkunde kan det være vanskelig å skjønne hva det er. Men etter åtte år med HD, synes vi begrepet Ultra HD er bra. Det er greit å linke det til noe kjent. Men vi bruker 4K som underbetegnelse, da.

Rørnes mener vi nå er tilbake til situasjonen da HD var nytt. Da husker han at det også var vanskelig å få vist signalene i HD.

– Men skillet nå er at dette vil skje kjappere. Vi har mye mer materiale nå.

4K-strømming

– Fortsatt er det en del innholdsleveringsproblemer dog?

– Netflix jobber med å strømme 4K-innhold. Spillbransjen begynner å bli klar. Jeg har ikke hørt noe om Blu-ray 4K, men det blir veldig spennende å se. Vi er fokusert på at oppskalereringen i TVene skal være så bra som overhodet mulig. Man er uavhengig av BD-avspilleren. Det er i TVen det skjer, med flere prosesser som optimalisere kilden og lage ekstrabildene.

– Hvem kjøper 4K, eh… unnskyld, Ultra HD?

– De som er tidlige brukere. Mange av dem som har ventet på ny teknologi.

Samsungs TV-mann sier det ikke er sunt for bransjen at det bare selges billig TVer for 5.999 og 6.999.

– Nå kommer Philips med gode UHD, og Sony, og Panasonic. Det er gjør at hele bransjen pusher seg selv.

Les også:

Tror på lysere fremtid

Ny vri på julegavene

Sparer litt mer, bruker litt mindre

Vil fremme digitalradio

Gram på vei inn i Norge

I panelet (fra venstre): Ingrid Thinn Bjerke (Virke), Anton Hagberg, (Komplett), Edward Lygre (Bergen musikkhandel), Jon Lyngra, (Expert Norge) og Andreas Niss (Elkjøp Norge). Foto: John Berge
TT Micro fikk tre julegavepriser, inkludert den gjeveste – årets julegave. Jan Arild Daleng (f. v.), Tore Vedvik Vedvik, Ole Morten Skymoen og Harald Kristiansen. Foto: John Berge
Ingrid Thinn Bjerke, direktør Virke faghandel og industriell handel, holdt foredraget under Årets julegave-arrangementet. Foto: John Berge
Årets julegave: Juryleder og konferansier Stian Sønsteng (f. v.), Ole Morten Skymoen, Tore Vedvik, Harald Kristiansen og Jan Arild Daleng i TT Micro. Foto: John Berge
Ragnar Eknes, salgsdirektør i Gram Norge AS, med pyrolyseovnen IOP 12699-91X. Foto: John Berge
Årets lydprodukt: Klipsch KMC 3. Prisen ble mottatt av Ingar Holtmon fra Mono.
Fra Stiftelsen Elektronikkbransjen stilte blant annet Vigdis M. Gulbrandsen (f. v.), Cathrine Pedersen, Jan Steffens (pensjonert) og Jan Røsholm.
Årets tilbehør: Samsung Galaxy Gear. Prisen ble mottatt av Even Amdal.
Årets bildeprodukt ble Fotobok. Prisen ble mottatt av Bjørn Mangset (Nikon) som er leder i Fotorådet.
Til toppen