Bjørn Ørn Gustafson i Procter & Gamble Norge AS, fotografert i forbindelse med kåringen av årets julegaver, med utstillingsmaterialet de tilbyr butikkene til hårbørsten Braun Satin. Foto: Tore Skaar.

HÅRBØRSTE FOR ELEKTROHANDELEN

– Braun hører naturlig hjemme i elektrohandelen, og vår ioniserende hårbørste er blitt svært godt mottatt.

Det sier ettermarkedsansvarlig i Procter & Gamble Norge AS, Bjørn Ørn Gustafson.

På messen som ble arrangert i forbindelse med kåringen av årets julegaver, viste han Braun Satin Brush. Gustafson innrømmer at folk flest kanskje ikke oppsøker en elektrohandler for å kjøpe seg ny hårbørste.

– Vi har allerede hårfønere, krølltenger og rettetenger i elektrofaghandelen, og har valgt å tilby hårbørsten i disse kanalene der Braun allerede er en sterk merkevare. På sikt ser vi muligheten av distribusjon også i andre kanaler, sier Gustafson.

Han har store forventninger til julesalget, og mener prisen på rundt 450 kroner er riktig for kunder på gavejakt.

– Siden kundene ikke venter å finne hårbørster i disse butikkene er måten de blir vist på viktig. Vi har derfor utviklet utstillingsmateriale både for disk og gulv, og mener vi kan tilby et fantastisk impulsprodukt med et attraktivt prispunkt for handelen. Vi har ekstrem tro på Braun Satin Brush, i en periode med tørt og kaldt vær der folk bruker ullklær som er med å gjøre håret statisk, sier Gustafson.

Mye hår i konsernet

Han forteller at dette er starten på en rekke spennende hårpleieprodukter fra Braun, som er eid av amerikanske Procter & Gamble. Konsernet er allerede sterke innen hårpleieprodukter, for eksempel med merkevarene Wella og Head & Shoulders. Hårbørsten Braun Satin Brush er da også merket med en anbefaling fra Wella.

– De første børstene kom i butikkene i september, og salget har gått over forventningene. Det er artig å se hvordan elektrohandelen har tatt i mot Braun Satin Brush, sier Gustafson.

Etter det han kjenner til, finnes det ikke tilsvarende produkter i markedet. Gustafson understreker at selve hårbørsten er av høy kvalitet, uavhengig av den anti-statiske funksjonen.

– Men det som gjør produktet unikt er selvsagt den ioniserende teknologien som gjør at håret rundt børstehodet tilføres negative partikler som reduserer den statiske elektrisiteten som kan oppstå når man børster håret. Dette gjør håret mer glansfullt og friskere, sier Gustafson.

Tilbyr 60 dagers åpent kjøp

Braun kaller teknologien Iontec, og man kan slå på funksjonen med en egen knapp som gjør at ladede partikler slippes ut fra børstens kjerne. Partiklene skal finne og rette skadede områder i håret, og minimere statisk hår samtidig som glansen og mykheten økes. Børsten skal også minske motstanden mellom hårstråene på samme måte som balsam.

Formen og den myke tuppen på børstestråene er spesielt utviklet for å være så skånsom mot hodebunnen som mulig. Børsten skal også slite mindre på håret enn vanlige hårbørster, blant annet gjennom å separere hårstråene uten å dra i dem. Studier fra Braun viser at man bare trenger å bruke en fjerdedel av kraften med Satin Brush sammenliknet med vanlige hårbørster.

Gustafson er også opptatt av at Procter & Gamble i hele 2009 tilbyr det de kaller 60 dagers kjøp og prøv-garanti på produkter fra Braun og Oral B.

– Vi er den eneste leverandøren som tilbyr dette, der kunden kan få pengene tilbake hvis de sender produktet inn til oss. Det er adskillig færre enn forventet som benytter seg av dette, og intensjonen er å gi forbrukeren trygghet i forbindelse med kjøpet. Vi vurderer nå å fortsette med dette tilbudet også i 2010, sier Gustafson.

Barbermaskinen 790cc i Braun Series 7 benytter seg av sonisk teknologi med mikrovibrasjoner og skal gi Brauns tetteste og mest behagelige barbering noen sinne. Med rense-/ladestasjon. Pris: 3.700,-
Braun Satin Hair ES 3 Colour rettetang skal med ioniserende teknologi hjelpe til med å opprettholde det naturlige fuktighetsnivået i farget hår. Keramiske plater (NanoGlide) skal sikre enkel og effektiv bruk. Pris: 750,-
Braun Silk Epil Xpressive 7781 WD er en epilator som kan brukes både vått og tørt. Svingbart hode med HairLift-system, som skal sikre skånsom og effektiv hårfjerning. Pris: 1.600,-
Oral-B 5000 Triumph er Procter & Gambles mest avanserte og beste elektriske tannbørste, med guiding i egen skjerm som skal sikre enkel og riktig bruk. Pris: 1.800,-
Stavmikseren Braun MR6550M KFP+HC hakker, kutter, snitter, river, blander, visper og elter. Tilbehøret tåler oppvaskmaskin. Pris: 1.500,-
Til toppen