Svein Berg holder Sanyo-fortet i Norden. Her vises til venstre den vanntette Xacti-modellen VPC-CA100 og det nye lommekameraet VC-PD1. Foto: Stian Sønsteng

HOLDER FORTSATT PISTOLGREPET

– Vi har beholdt pistolgrepet som ble dømt nord og ned da vi lanserte det for noen år siden, med opptak på SD-kort. I dag er nesten alle der.

Svein Berg, per i dag med eneansvar for Sanyo i Norden, humrer litt når han snakker om hvor tidlig ute han mener Sanyo var med sitt kombinerte video- og stillbildekamera.

Han er ansatt ved Sanyos europeiske hovedkontor i München, og har ansvaret for de sentrale avtaler i Norden og de baltiske stater.

– Vi la ned det svenske filialkontoret i fjor. og foreløpig er det ikke ansatt noen nye, så det meste er falt på meg, sier Berg.

I sommer ble det offisielt at Panasonic er gått inn som eier av Sanyo.

– Prosessen har pågått over tid. Utslagsgivende var nok at Panasonic ønsket seg kunnskapen og produksjonskapasiteten Sanyo har innen solarenergi og batteriproduksjon for blant annet datamaskin- og mobiltelefonprodusenter. For mitt område, digitalfoto, har all kontakt mellom de to selskapene hittil foregått på europeisk management nivå, og vi avventer nå hva som vil skje, sier Berg.

Sanyo er representert i Norden med sine kombinerte still- og videokamera, både med pistolgrep og tradisjonelt design, samtlige med video i full HD. De kommer nå også med et lommevideokamera og en ny serie stillkamera.

Synergier med Panasonic

– Vi ønsker oss en bredere portefølje og håper vi vil se noen synergier i forbindelse med at vi har fått nye eiere, sier Berg.

Selv om Sanyo ikke har noen stor markedsandel i Norge når det gjelder kompaktkamera, er mange andre modeller i handelen produsert ved Sanyos fabrikker. Berg ønsker imidlertid ikke å avsløre hvilke.

– Her holdes kortene tett til brystet. Sanyo har tradisjonelt vært en av verdens største kameraprodusenter, og de produserer for en rekke av de mest kjente merkene uten at jeg kan gå nærmere inn på dette, sier Berg.

Sanyos TV-fabrikk i England er lagt ned, men Sanyo-TVer selges fortsatt der. Disse er produsert hos underleverandører. På lydsiden er Sanyo også representert i England samt enkelte andre markeder, men ikke i Norden.

– Projektorer selges direkte fra hovedkontoret i München, både til konsument- og proffmarkedet. Det samme gjelder Sanyos oppladbare Eneloop-batterier, som leveres ferdig ladet og holder i månedsvis, sier Berg.

VPC-CA100 er Sanyos toppmodell, garantert vanntett ned til tre meter. Full HD (1920x1080) og 14,4 MPstilloppløsning. Pris: 3.000,-
VPC-CG21 etterfølger Sanyos suksessmodeller CG10 og CG20. Full HD og 10 MP. Pris: 1.700,-
Sanyo VPC-CS1 skal være verdens tynneste Dual-kamera. Pris: 2.500,-
Til toppen