HØYKLASSEKAFFE HOS EXPERT

Expert-kjeden vil begynne å distribuere kaffemaskiner med høy kvalitet og pris fra den sveitsiske produsenten Jura.

– Jura er et nytt merke for oss. Vi har tatt det inn fordi vi føler det er topp klasse og at maskinene er helautomatiske. Dette betyr at kjeden får et komplett utvalg av maskiner i kaffeserien vår.

Det sier Gøran Otto, produktkategorisjef i Expert. Fra før av selger Expert Nespresso-maskiner og i følge Otto er kjeden markedsleder på Nespresso i Norge. Han legger imidlertid vekt på at man med Jura snakker om to ulike segmenter. På Nespresso brukes porsjonskapsler, mens Jura-maskinen tilbereder kaffen fra hele bønner.

– Det betyr at man får helt fersk kaffe hver gang man tilbereder og står helt fritt til å velge den kaffetypen man ønsker.

Siden 1931

Jura har produsert kaffemaskiner siden 1931. Fabrikken lager i dag kun helautomatiske maskiner. Det gjør at firmaet er spesialister innen sitt felt. Jura skal være et av de to merkene som vokser raskest i Europa. Markedsandelen i Tyskland er 40 prosent. Etter Ottos mening er Jura først ute med design og nyutvikling. Derfor mener han at dette er de beste maskinene med den nyeste teknologien. Expert er den eneste elektronikk-kjeden som markedsfører Jura. Importøren av Jura heter Black Cat kaffe og tehus, og er importør av spesialkaffe, te og Jura kaffemaskiner.

– Vi tror vi har sett toppen av markedet for tradisjonelle traktere og at unge som etablerer seg nå ser annerledes på å lage kaffe enn forrige generasjoner.

Som nevnt er Jura-maskinene ikke billige. Serien starter på om lag 7.000 og havner opp mot 20.000 kroner. Fra starten tar Expert inn fire modellvarianter. Det vil bli vurdert å utvide serien med to produkter i tillegg.

Otto legger vekt på at hele prosessen i Jura-maskinene styres med trykk på en knapp. Dessuten sier han at maskinene er lett å holde rene.

Jura er et nytt merke hos Expert. Den sveitsiske fabrikanten lager høyklasse espressomaskiner, og produktkategorisjef Gøran Otto i Expert Norge viser en av modellene. Importøren for Jura er Black Cat. Foto: Erik Andersen.
Jura J5 er en helautomatisk kaffemaskin med stor vanntank og innstillingsmuligheter av blant annet kaffestyrke og størrelse på kaffekopp.
Jura Ena 3 skal være verdens smaleste helautomatiske kaffemaskin. Leveres med manuell melkeskummer, som kan oppgraderes slik at den blir automatisk. 
Til toppen