To av HPs WebOS-terminaler, Pre3 og Veer, ble vist på Mobile World Congress i Barcelona i februar. Foto: Stian Sønsteng

HP DROPPER WEBOS-PRODUKTER

HP legger ned satsingen mobiltelefoner og nettbrett med WebOS etter kort tid.

HP har etter oppkjøpet av Palm fokusert på å utvikle operativsystemet WebOS. Det siste kvartalet har mobiltelefoner og nettbrettet Touchpad blitt solgt i det amerikanske markedet. Salget har vært skuffende og som en konsekvens blir hardwaredelen av WebOS-satsningen lagt ned, heter det i en pressemelding fra HP.

Produktene er ikke solgt i det norske markedet. Strukturen for selskapets PC-divisjon, Personal Systems Group, skal evalueres. Dette medfører ifølge pressemeldingen ingen endringer for PC-forretningen i Norge eller internasjonalt. HP webOS som operativsystem vil fortsatt eksistere i HP og det jobbes med markedsmuligheter for dette.

I følge meldingen har HP levert flere enheter, høyere omsetning og bedre resultat enn noen andre aktører i PC-kategorien. Veksten i resultatet er tosifret i alle tre finansielle kvartaler i 2011.

HPs styre har gitt ledelsen mandat til å gjennomføre en evaluering av alternativer for HP sin videre satsning i klientmarkedet. Dette innebærer tre alternativer; en utskilling som eget selskapet til aksjonærene, et salg av PC-divisjonen eller å beholde divisjonen i et samlet HP. Prosessen forventes å pågå i 12-18 måneder.

I pressemeldingen heter det at ingen av beslutningene påvirke HPs kunder og partnere i Norge. De skal heller ikke medføre endring av nåværende og fremtidige produktplaner i PC-divisjonen.

Til toppen