HTC Magic blir den første mobiltelefonen i Norge med Android, det mobile operativsystemet til Google. Telefonen er også Windows-basert. Pris: 4.500,-

HTC SATSER BREDT med Android fra Google

Mobilleverandøren HTC har hittil satset primært på telefoner til forretningsmarkedet. Nå vil produsenten gå bredere ut. Magic skal vise veien.

Som den første telefonen fra HTC er Magic basert på GooglesAndroid-plattform. I motsetning til mange av konkurrentene kan menysystemet på skjermen styres med varmefølsomhet fra fingre og ikke med pinne. Salgssjef for Norge Pål Marius Christiansen har store ord for å karakterisere den nye telefonen.

– Det viktigste for meg er at du med HTC Magic kan bruke telefonen akkurat som du ønsker. Det jeg mener er: hvordan skal fronten på telefonen være, hvilke programmer vil jeg ha fremme, vil jeg ha mange programmer fremme samtidig på skrivebordet? Tankegangen bak HTC Magic er mye det samme som når du arbeider med en vanlig PC, sier han.

Bredere

Med Magic går HTC bredere ut i markedet. Til nå har produsenten levert telefoner til forretningsmarkedet, sist med Diamond2, Touch Pro 2 og HTCSnap. Nå går de bredere ut for å nå alle typer brukere. Denne telefonen skal posisjoneres mer mot forbrukermarkedet. Her er det for eksempellagt vekt på å lese epost mot Exchange-server. Det er også støtte for å lese vedlegg i Word, Excel, Power Point og PDF.

– Det betyr at Magic også er godt egnet for bedriftsmarkedet. Slik utviklingen er generelt i markedet blir det vanskeligere å definere en mobiltelefon mot en bestemt del av det. Magic har stor skjerm og ikonbasert. Menysymbolene er ikke små. Dermed mener vi at det er unødvendig å være avhengig av en spiss gjenstand, som en plastpinne, for å betjene telefonen. Varmen fra en finger skal være nok, sier Christiansen.

Han legger vekt på at skjermen skal gi rask respons, spesielt i forhold til de applikasjonene som er i Android-markedet.

Først med Android

I følge HTC-ledelsen er Magic først ute med å inneholde Android, som er det mobile operativsystemet til Google. Dette åpner for tilpassning til en mengde tjenester gjennom Googleportalen. Dette er eksempelvis Gmail, Google kart, kalender, nettleser og selvsøkende tjenester. Etter at nettleseren er tatt i bruk første gang oppdaterer telefonen seg hver gang du kommer til portalen. Du trenger kun en Gmail-konto.

Bilde og film

Magic har et kamera med bildebrikke på 3,2 megapiksler med automatisk zoom. Du kan sende bildene direkte med epost eller til det Googlebaserte Picasso. Her kan bildene deles eller lastes videre til eksempelvis Facebook. Minnekortterminalen kan ta kort med kapasitet opp til 32 GB. Et 2 GB-kort følger med telefonen. Når det gjelder filmopptak kan det samme Google-systemet laste direkte til YouTube.

Salgssjef Pål Marius Christiansen legger vekt på at med Magic går HTC bredere ut i mobilmarkedet.
HTCmagic har stor berøringsskjerm. Ikonene er laget store for at skjermen skal kunne betjenes med varmen fra en finger.
Til toppen