INTERNETTRAFIKKEN VIL FIREDOBLES INNEN 2015

Den årlige rapporten fra Cisco Visual nettworking Index Forcast slår fast at den globale internettrafikken vil mer enn firedobles innen 2015 sammenliknet med fjoråret.

På denne tid er det ventet å være to internettilkoplede enheter for hvert menneske på jorden. Cisco venter at internettrafikken i 2015 vil komme opp i 966 exabytes. Trafikkøkningen mellom 2014 og 2015 er alene spådd å bli større enn hele den globale internettrafikken i 2010.

Cisco spår at det er fire hovedårsaker til denne veksten:

1. et økende antall tilkoplede enheter

2. flere internettbrukere

3. raskere internettlinjer

4. mer video på nett

Stadig flere mobiltelefoner, nettbrett, TV og andre produkter vil koples til nett. I 2015 er det spådd å bli nesten 15 milliarder nettverkstilkoblinger. Samme år regner Cisco med at det vil være tre milliarder internettbrukere. Det vil tilsvare om lag 40 prosent av verdens befolkning. Den gjennomsnittlige bredbåndslinjen vil antakelig få fire ganger så stor kapasitet, fra 7 mbit per sek i 2010 til 28 i 2015.

– Den eksplosive veksten i datatrafikk verden over, spesielt for video, åpner for spennende forretnings- og vekstmuligheter. Vi er opptatt av å legge forholdene til rette for denne veksten og i tillegg oppnå merverdi som følge av dette, sier Jørgen Myrland, som er administrerende direktør i Cisco Norge, i en pressemelding.

Til toppen