Jan Sverre Braathen (t. v.) og Eivind Staxrud i hjertelig samtale, mens Lars Levin prøvespiller en JB-gitar. Foto: Stian Sønsteng

JB GUITARS MED EGET PATENT

– Det har vært en pause de senere årene, men nå setter jeg i gang med produksjonen igjen, sier Jan Sverre Braathen i JB Guitars.

Under Larvik gitarfestival har gitarprodusenten et hjertelig møte med gitaristene Eivind Staxrud (Raga Rockers, Easy Riders og Los Plantronics) og Lars Levin (Green House og Rebel Fuel). Sistnevnte benytter anledningen til å prøve en av Braathens gitarer, før de tre skal inn foran festivalscenen for å se Steve Vai.

– Hvor mange gitarer lager du i året?

Fra venstre Eivind Staxrud (Raga Rockers, Easy Riders og Los Plantronics), Jan Sverre Braathen (Salt & Pepper Band) og Lars Levin (Green House og Rebel Fuel). Foto: Stian Sønsteng.

– Det kommer an på hvor mange jeg får solgt, men jeg har allerede en del gitarer liggende klare for salg, sier Braathen, også kjent fra Salt & Pepper Band.

Gitaren Levin prøver er en Stratocaster-modell, til 17.000 kroner.

Jeg har allerede en del gitarer liggende klare for salg

Braathen begynte med gitarproduksjon i 1980.

– I 1983 gjorde jeg en oppfinnelse som heter JB Self Lock, en selvlåsende gitarmekanikk, som jeg har USA- og EU-patent på. Denne er inkorporert i stolen på den nye gitaren, og fungerer slik at du låser fast strengen til stolen – slik at du tonene varer lenger og spillbarheten blir bedre, sier Braathen.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.
Til toppen