Blits og objektiv er plassert i senter på Nikon S30 for at små barnehender ikke skal komme i veien.

KAMERA FOR BARNA

Nikon har utviklet Coolpix S30 for barn. Objektivet og blitsen er plassert på midten, for at ikke små barnehender skal komme i veien.

For 900 kroner tilbyr den japanske fotogiganten et kamera som er støtsikkert fra 0,8 meter og vanntett ned til tre meter. Dermed skal de små kunne sendes på fotooppdrag uten at mor og far sitter med hjertet i halsen.

– Coolpix S30 har et brukergrensesnitt med store, tydelige og fargerike ikoner som gjør kameraet enkelt å forstå og bruke. En automatisk avstengningsfunksjon slår kameraet av etter tre minutters inaktivitet, sier Nikon-sjef Bjørn Mangset i en pressemelding.

Den gode kvaliteten på stillbilder og video viser at S30 på ingen måte er et leketøy

10 mp sensor

Kameraet har en sensor er på 10 megapiksler og tre ganger optisk zoom.

– Den gode kvaliteten på stillbilder og video viser at S30 på ingen måte er et leketøy. Kameraet har teknologi som reduserer uskarphet, inkludert e-VR (elektronisk bildestabilisator) og bevegelsessensor som sørger for skarpe bilder av motiver under bevegelse. Objektivet med tre ganger optisk zoom gjør at kameraet egner seg godt for hverdags-, portrett- og gruppefotografering. Et supert kamera for hele familien, sier Mangset i meldingen.

S30 har en 2,7 tommers høyoppløselig LCD-skjerm, HD-videoopptak (720p) og flere filtre for det Nikon mener er spennende og morsomme bilderesultater. Kameraet som kommer hvitt, sort, rosa og blått, og er tilgjengelig i butikk fra 29. mars.

Coolpix S30 har store knapper som kombinert med fargerike ikoner på skjermen skal gjøre det enkelt å forstå og bruke
Også av/på-knappen er plassert på midten på S30.
L810 har 26 ganger optisk zoom (22,5-585 mm), 16 MP bildebrikke og bruker AA-batterier. Pris: 2.100,-
Superzoomeren P510 har 42 ganger optisk zoom (24-1.000 mm), 16 MP bakbelyst cmos-sensor, optisk stabilisator (VR) og opptakshastighet 15-120 bilder/sekund. Pris: 3.600,-
Til toppen