Markedssjefene Anniken Amdam (t. v.), Marius Framnes og Marte Gallis viser de nye telefonene C905 og F305.

KAMERA, MUSIKK OG SPILL fra Sony Ericsson

Sony Ericsson er kjent for musikkmobilene sine. Til høsten blir det satset sterkt også på kamera og spill.

C905 Cybershot og F305 er de to hovedmodellene fra Sony Ericsson til høsten.

– Vi satser på avanserte kamerafunksjoner. Sony Ericsson har hatt kameratelefoner i snart seks år. Det har skjedd en rivende utvikling, og mobiltelefonkameraet er nå det digitale stillbildekameraet for mange brukere. Samtidig ser vi at barn og unge mer og mer tar i bruk spill i mobiltelefonene. Stikkordet for det siste er Motion Gaming, spill med bevegelsesføler, sier salgsansvarlig Erik Sandsmark i Sony Ericsson Mobile Communications AB.

8,1 megapiksler

Med C905 Cybershot kommer Sony Ericsson med sin første telefon som har 8,1 megapikslers kamera. Modellen har Xenon blits, bildestabilisator og 16x digital zoom.

– Jeg vil karakterisere den som vår mest avanserte kameramobil til nå. C905 skal gjøre fotografering enkelt, og den skal kombinere gode egenskaper for telefon og kamera, sier Sandsmark.

C905 har blåtann-funkskjonalitet. Det er en slide-telefon med 2,4 tommers skjerm med mineralglass. Glasset har stor ripefasthet. Det er trådløs overføring til TV WiFi eller kabel. Modellen har også GPS. Telefonen kommer i fjerde kvartal i tre farger: sort, sølv og koppergull. Den støtter GSM, GPRS, EDGE, UMTS og HSDPA. Pris: ikke fastsatt.

Bevegelsesføler

F305 inneholder teknologi som gjør at brukeren kan spille ved å bruke håndledd eller arm. Mobilen registrerer bevegelsene på skjermen.

– Det betyr at du for eksempel kan spille bowling eller kaste med fiskestang med samme bevegelser som i virkeligheten, sier Sandsmark.

Denne modellen har tre forhåndsinnlagte bevegelsesspill. Tilleggsspill blir utviklet av firmaet Game Loft. To- og tredimensjonale spill blir også tilgjengelig fra PlayNow. F305 har stereohøyttalere, kamera med 2 megapikslers bildebrikke og blåtann-funksjonalitet. Det er terminal for mikro minnekort. Modellen kommer i sort og hvitt og blir tilgjengelig i tredje kvartal. Pris: ikke fastsatt.

Nå lanserer Sony Ericsson også tre nye hodesett: HBH-PV-715, 720 og 740. Alle har blåtann-funksjonalitet. Det er lagt vekt på minimal størrelse og lang standby og taletid. På markedet kommer også USB-modemene MD400 og 400G. Begge overfører data med stor hastighet, og de har terminal for mikro minnekort. I tillegg er det innebygd antenne og innebygd GPS-mottaker som kan koples direkte til Google Maps.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008

Med C905 Cybershot er det lagt vekt på avanserte kamerafunksjoner.
Sony Ericssons nye F305 har bevegelsesføler for innlagte spill. Bildet viser bowlingbanen.
MD400 er USB-modem og PC-mottaker.
Til toppen