KAMERA NR. 2 FOR PROFFENE

– Vi er veldig glade for å ha lansert Coolpix P7000. Dette skal bli kamera nr. 2 for profesjonelle fotografer.

Det sier administrerende direktør Bjørn Mangset hos Nikon Norge.

For en tid siden lanserte Nikon D7000, som blir karakterisert som et halvprofesjonelt kamera med i hovedsak det som trengs for entusiaster og profesjonelle. Kamerahuset koster rundt 10.000 kroner. Deretter kom Coolpix P7000. Det etterfulgte P6000. Siden P6000 gikk ut av markedet, har Nikon vært uten et kompaktkamera for profesjonelle brukere. P7000 skal ta igjen det tapte.

– Profesjonelle fotografer vil ha muligheter for manuell innstilling og dette er mulig med det nye kameraet. Oppløsningen er holdt på et nivå som gjør at bildekvaliteten blir god selv når du fotograferer med høy ISO-verdi, sier produktspesialist Vegar Berg.

Bildebrikkens oppløsning er 10 megapiksler. Direktør Mangset legger til at de profesjonelle brukerne som har Nikon har uttykt fortvilelse over at de ikke kan få et kamera med samme merke av kompakttypen. Derfor er P7000 veldig etterlengtet.

Ikke speilløst systemkamera

Nikon-lederne er klare på at den japanske produsenten ikke kommer med speilløse systemkameraer, i hvert fall foreløpig.

– Vi kan ikke si noe om det. Sammen med den andre store produsenten av tradisjonelle speilreflekskameraer har vi mye å forsvare. Nå fokuserer vi kun på speilrefleks. Der har vi markedet og kundene våre, sier Mangset.

Han forstår konkurrentene som ønsker å ta andeler av dette markedet og derfor kommer med annen teknologi.

S80

En annen nyhet fra Nikon på Photokina var Coolpix S80, et kompaktkamera som bare er 16 millimeter tykt.

– Dette er et kamera nesten med kreditkortstørrelse. Det har en veldig god OLED-skjerm på 3,5 tommer med berøringskontroll og meget gode farger, sier Berg.

Kameraet koster 2.800 kroner og selges i Norge fra slutten av oktober. S80 kan også ta opp film i 720p. Optikken har vidvinkel tilsvarende 35 mm og 5x zoom. Fra før av har Nikon Coolpix S4000, som også har berøringsskjerm.

Nylig kom D3100, som etterfølger D3000. I følge Mangset var dette Europas mest solgte kamera, og han har store forventninger til etterfølgeren.

– D3100 har store forbedringer i forhold til 3000-modellen. Derfor tror jeg dette blir en volumselger, sier han.

D3100 kan ta opp film i full HD. Bildebrikken er på 14,2 megapiksler. Prisen på dette kameraet i pakkeløsning er 5.500 kroner med optikk 18 til 55 mm.

– Er det noe nytt med distribusjonskanalene deres?

– Det er ingen tvil om at elektronikkbransjens foretninger betyr stadig mer for oss, sier Mangset.

Powered by Labrador CMS