Klart for IFA med flatskjerm, digital underholdning og digitale plattformer

IFA I Berlin befester sin posisjon som en av de viktigste bransjemessene på verdensbasis.

Fredag 31. august åpner årets Internationale Funkausstellung (IFA) i Berlin. Utviklingen av flatskjermer, digitale lyd- og bildemedier og digitale plattformer vil trolig stå sentralt på årets utstilling. Som vanlig vil Stiftelsen Elektronikkbransjen ha egne arrangementer for norske journalister og bransjefolk.

Også i år ser det ut til at alle de store produsentene av forbrukerelektronikk er på plass på IFA. Det betyr at messen fortsatt har posisjon som en av de ledende på verdensbasis. Det ser ikke ut til at skeptikerne som spådde at flere av de store produsentene ikke ville delta på årlig basis får rett. Derimot ser det ut til at messen blir større og får flere utstillere enn noen gang. IFA og CES i Las Vegas blir de to viktigste bransjemessene på verdensbasis. I tillegg til de tradisjonelle utstillerne, kommer stadig nye grupper inn. Produsenter av mobiltelefon og foto er to eksempler på dette.

Den digitale verden

Det er den digitale verden som rår, både innen underholdning, kringkasting og multimedia. Utviklingen av flate skjermer vil sikkert også dominere IFA i år, både fysisk og teknologisk. Vi nærmer oss tiende generasjon av LCD og plasma. Kvaliteten har for lengst nådd et meget høyt nivå, men tar selvfølgelig aldri slutt. Nå er det ikke bare snakk om standard HD. Det er full HD som gjelder, det vil si skjermoppløsning på 1080 linjer.

Vi skal heller ikke glemme at TV-skjermen bare er et ledd i gjengivelseslenken. Det blir etter hvert like viktig å produsere utstyr for andre grupper produkter innen lyd- og bilde med samme høye kvalitet som selve TV-skjermen. Blu-ray og HD DVD e r et eksempel, Playstation 3 et annet. Det blir spennende å følge kampen mellom de to DVD-formatene.

Ellers vil utviklingen av digitale plattformer sikkert prege også denne messen. Antallet plattformer øker. Det betyr skjerpet konkurranse mellom etermediene om publikums gunst. Konkurransen går både på innhold, teknologiløsninger og selvfølgelig på pris.

Norsk bransjelørdag

Digitale plattformer er også et hovedstikkord for den norske pressekonferanse på IFA lørdag 1. september klokken 16.00. Samme dato blir det digitale bakkenettet i Norge åpnet. Dette blir også et av hovedpunktene på pressekonferansen, sammen med bred informasjon om andre plattformer og digital radio (DAB). Her vil det også bli lagt vekt på nye teknologiske trender og aktuelle bransjepolitiske saker. Alle er velkomne til å delta både på pressekonferansen og på den norske bransjemiddagen samme kveld. Vær imidlertid oppmerksom på at det er spesiell påmelding til middagen. Se informasjon et annet sted i bladet, og på www.elektronikkbransjen.no

IFA 2007 arrangeres fra 31. august til 5. september. Symbolene på IFA er Berlins gamle radiotårn og Miss IFA, med messens karakteristiske rødfarge.
Til toppen