Kommer med digital multimedia

I tillegg til å satse på store LCD- og plasma-TV, kommer Samsung snart med DMB-produkter, også i Europa.

Som koreansk aktør er Samsung tidlig uten med å vise produkter med standarden Digital Multimedia Broadcasting (DMB). I Korea kom DMB-standarden først på produkter for satellittkringkasting. Nå dukker det opp nytt utstyr for multimediekringkasting fra bakkesendere. Fotball-VM i Tyskland skal i tillegg til TV-overføring i normal- og HD-standard også bli sendt i DMB-standard. Da vil Samsung sammen med programselskapet T-Systems lansere TV-modeller med DMB-standard i Europa, fikk fagbladet Elektronikkbransjen opplyst på IFA.

Kraftig økning

Samsung satser mest på store modeller av flat-TV med LCD-og plasmaskjerm.

– Vi ser den kraftige økningen i alle typer flatskjermer. Også bakprojeksjons-TV viser omsetningsoppgang,sier produktsmarkedssjef Robert Widerström hos Samsung Electronics Nordic AB. I følge Widerström har Samsung nå rundt 20 prosent av markedet for flatskjermer på nordisk basis. Den koreanske produsenten fokuserer på 26 tommer og større for LCD. 40-tommeren som ble vist på IFA er den ”hete” nyheten for sesongen.

– Mange begynner nå å kjøpe større skjermer enn før. Sist vinter var omsetningenav salget av 42 tommers plasmaskjerme større enn tilsvarende LCD-modeller. Nå jevner det seg ut, sier Widerström. Han legger vekt på at Samsung vil være en spydspiss imarkedet med HD-skjermer. Alle LCD-modellene og de fleste plasmamodellene i markedet kommende sesong er HD Ready.

Store harddisker

Samsungs DVD-opptaker med 160 GB harddisk var en av videonyhetene på IFA. Den koreanske produsenten satser på modeller med stor lagringskapasitet og tror at 250 GB vilbli vanlig etter hvert.

Samsung tar æren for å ha oppfunnet MP3-prinsippet og lanserte veldig tidlig slike produkter på utstillinger.Men de har tatt tid før de har kommet ordentlig i gang i markedene. Nå er sortimentet stort, og Samsung er storprodusent av MP3-spillere med fastminne opp til 1 GB. I dag utgjør fastminneproduktene rundt 80 prosent av totalmarkedet. Resten har harddisk.

På IFA viste Samsung også bærbaremediespillere med MPEG4 komprimering for video. Den minste modellenhadde 1,8-tommer TFT-skjerm med høy oppløsning ogliknet ikke lite på en mobiltelefon. Modellen harUSB-terminal og kan lagre alle typer datainformasjon.

Produktmarkedssjef Stefan Andersson viser Samsungs nye DVD-opptaker HR 725, som har harddisk på 160 GB.
Johanna Hoefer viser en av Samsungs bærbare TV-modeller med DMB-standard. Den har også digital radio.
Til toppen