Canon PowerShot G11 blir karakterisert som proffenes kompakte alternativ og en foreløpig toppmodell i serien. Pris: 6.000,-

KOMPAKTE HØSTNYHETER

Canons høstlansering fokuserer på kompaktkameraer og en kalkulatornyhet.

Canons nye kalkulator eliminerer bakterier fra skitne hender når du bruker tastaturet. Konsernledelsen hadde neppe tenkt på den pågående influensapandemien da HS-1221TGA ble konstruert. Kalkulatoren har fått en bakteriehemmende bestanddel blandet inn inn i plasten på taster og øvre deksel. For øvrig er kalkulatoren laget av resirkulert plast fra returnerte Canon kopimaskiner. Den har dobbel strømkilde: solcelle og utskiftbart batteri.

Kompaktkameraer

Men det var altså kompaktkameraene som stod for de viktigste nyhetene i Canons høstkolleksjon. I følge Trond Langeland, nordisk sjef for Canon Consumer Imaging, har Canon en markedsandel på 28 prosent for kompaktkameraer første halvår. På lanseringsmøtet opplyste han at markedet for denne typen kameraer er svakt på vei nedover. Det norske markedet for speilreflekskameraer viser imidlertid en vekst på fem prosent hittil i år. Her har Canon i følge Langeland en markedsandel på 48 prosent. Samme vekst er det for HD videokameraer, og her skal Canon ha cirka 19 prosent markedsandel.

Produktspesialist Trond Sliper presenterte seks nye kompaktkameraer. I fokus står toppmodellen PowerShot G11.

– G11 er proffenes kompakte alternativ, sa Sliper og viste til at avanserte kompaktkameraer blir en stadig viktigere del av redskapene til yrkesfotografer.

G11 har Canons nye Dual Anti-Noise System. Det kombinerer bildebrikkens størrelse på ti megapiksler med høy følsomhet og DIGIC 4 bildeprosesseringsteknologi. Kameraet har vridbar 2,8 tommers LCD-skjerm. Objektivet har vidvinkel på 28 millimeter og fem ganger optisk zoom.

Ultra vidvinkel

Nå kommer Canon med ultra vidvinkel (24 millimeter) i kompaktkameraer. Først ut er Ixus 200 IS.

– Dette er også det første kameraet vårt med berøringsskjerm. I tillegg til at du kan bruke skjermen til å betjene de vanligste funksjonene når du tar bilder, har du også knapper til rådighet. Kameraet har oppløsning på 12 megapiksler og leveres i fire farger, sa Sliper.

PowerShot S90 blir karakterisert som proffenes Ixus-kamera. Den skal videreføre S-seriens tradisjon med avanserte funksjoner og høy bildekvalitet.

Produktspesialist Trond Sliper med nye kompaktkameraer fra Canon. I venstre hånd holder han Ixus 200 IS (pris: 3.500,-). Nederst Ixus 120 IS (pris: 3.200,-).
– Her er den nye kalkulatoren vår med bakteriehemmende plast i knapper og deksel, sier presseansvarlig Hege Kolberg.
Selphy ES40 er en ny mini sublimeringsskriver for små formater. Skriveren har stemmebasert veiledning som skal hjelpe brukeren i utskriftsprosessen. Pris: 1.900,-
Også PowerShot S90 har Canons Dual Anti-Noise System. Lysstyrke f 2,0, 28 millimeter vidvinkel, Digic 4 bildeprosessor. 10 MP. En ny innstilling for svak belysning gjør det mulig å ta bilder med redusert oppløsning på 2,5 megapiksler. Pris: 4.700,-
Canon har også lansert entusiastkameraet EOS 7D med 19 MP til 18.500 kroner. Mer om dette i neste utgave.
Til toppen