Visepresident Declan Hanley fra Koss Europe (t. v.) delte ut prisen som årets distributør til daglig leder Jo Petter Kjeldset og innesalgsansvarlig Tom Bækkevold fra Tura.

Koss priset Tura for tredje gang

På IFA ble Tura Scandinavia for tredje gang kåret til årets Koss-distributør i Europa.

Nyhetene innen tilbehør henger nøye sammen med utviklingen av produktene ellers i bransjen. Dette går også igjen hos Tura Scandinavia, som er en av de store tilbehørsleverandørene i Norden.

– De viktigste nyhetene for oss på IFA i år er alt som har med HDMI å gjøre. Det betyr kabler, koplingsbokser og utstyr for fjernkontroll og styring, sier daglig leder Jo Petter Kjeldset.

Dette utstyret kommer fra tyske Hama som er en av Turas store underleverandører. Kjeldset forteller at samtidig med nye kabler og bokser for HDMI-forbindelser kommer Hama med nytt design til forpakningene. Andre produkter er en ny serie med vesker for bærbare datamaskiner og antenner for det digitale bakkenettet. Dette er antenner både beregnet innendørs og for utendørs bruk.

– Ikke alle produktene vi ser her på messen kommer til Norge, men jeg vil også nevne nye MP3-spillere skal markedsføre hjemme. Det kommer også mange typer oppheng for flatskjerm-TV av merket Sanus Systems. Vi har også gjort en distribusjonsavtale med Lava Electronics, som både produserer TV-apparater og motoriserte veggoppheng. Vi skal imidlertid ikke markedsføre TV-apparater. Tura er og blir en tilbehørsleverandør, sier Kjeldset.

Han legger til at det kan komme produkter i grenseland, som for eksempel basestasjoner og musikkanlegg for MP3-spillere.

Blåtann-kommunikasjon

Mobiltelefontilbehør har lenge vært en viktig del av leveransene fra Hama. Kommende sesong kommer mye nytt som arbeider med blåtann-kommunikasjon. Det gjelder for eksempel øretelefoner med meget små dimensjoner. I tillegg kommer et stort utvalg av tilbehør for mobiltelefon.

Som tilbehørsleverandør kan Kjeldset se IFA-messen fra en litt annen synsvinkel enn tradisjonelle leverandører av messens hovedprodukter.

– Det er spennende å gå rundt her. Det mest typiske er at HDTV, Blu-ray og HD DVD er på vei inn for full fart. Vi ser også systemer som i stor grad forbedrer bildene på TV-apparatene. Det gjelder særlig gjengivelse av bevegelser i bildet. Det er viktig for oss å fange opp hovedtrendene, så vi kan utvikle tilbehør til det som kommer, sier han.

Koss-pris for tredje gang

For tredje året på rad har Tura Scandinavia mottatt prisen European Distributor of the Year fra den amerikanske hodetelefonprodusenten Koss.

– Dette er vi naturligvis veldig stolte av. Prisen understreker at vi har gjort en god jobb gjennom mange år og at vi arbeider riktig med Koss-merket. Jeg mener også at dette gir en trygghet ovenfor alle kundene våre som kjøper Koss. Vi har et konsept rundt salget helt frem til forbruker. Mange i bransjen glemmer denne siste delen av distribusjonskjeden, sier Kjeldset.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

Hama DMP620 Sports er en serie med MP3-spillere. De har to gigabyte internminne og gummiert kabinett. Pris: 1.000,-
Hama Travel Drive er en leser for alle typer minnekort. Stor datahastighet. Pris: 240,-
DVB-T-antenne kamuflert som fotoramme. Pris: 400,-
DVB-T bordantenne. Pris: 400,-
Til toppen