– Nå er det nær 60 firmaer som på verdensbasis støtter HD-DVD som produsenter av spillere og filmer, sier direktør Gøte Lundblad.

Kriger med pris i kampen for HD-DVD

Toshiba har vokst kraftig på det norske TV-markedet. Nå setter de ned prisen på sin rimeligste HD-DVD-spiller til under 3.000 kroner.

Med på kjøpet legger de ved en pakke med fem høyoppløste filmer.

Helt fra starten har Toshiba vært fanebærer for HD-DVD. Nå har dette systemet økt vind i seilene, og salgssjef Howard Lie hos den norske Toshiba-importøren Gøte Lundblad AS har fortsatt klokketro på systemet. Han forteller at det ikke er aktuelt med kombimodeller HD-DVD/Blu-ray fra Toshiba.

– Vi ser at markedet for HD-DVD øker og vil være med i denne prosessen for fullt. Grunnmodellen HD1 ligger på i underkant av 3.000 kroner og konkurrerer da meget sterkt i markedet med modeller fra andre systemer. Nå kommer en ny modell i markedet med harddisk og HDMI-tilkopling, sier han.

Lie tror at det ikke vil vare lenge før HD-formatene tar over for første generasjon DVD.

På Toshibas IFA-utstilling viste en tavle at om lag 60 firmaer nå har knyttet seg til HD-DVD. Dette gjelder både produsenter av spillere og filmselskaper. Direktør Gøte Lundblad er meget entusiastisk på vegne av systemet.

Flere på laget

– Blant de nyeste som har kommet til er japanske Sanyo og kinesiske Venturi. Dette er store og viktige medspillere som vil gi stor støtte til HD-DVD-produsentene. Vi ser også at mange fra databransjen kommer inn, vi har Onkyo på lydsiden og Alpine på bilunderholdning. Nå får vi også beskjed om at stadig flere filmselskaper går inn for HD-DVD. Vi ser veldig optimistisk på situasjonen, sier Lundblad.

I følge ham er forholdet i salget av filmer mellom HD-DVD og Blu-ray syv til tre i Europa.

– Dette gjelder både antall varianter i skjermstørrelse og nye designmodeller. Jeg tror vi vil øke ytterligere utover høsten og vinteren. 32-tommer vil fortsatt være folkemodellen, men vi ser at folk kjøper stadig større skjermer. Fokus vil snart komme på 37 og 40 tommer, t ror Lie.

X-serien med full HD

I høst lanserer Toshiba en ny 40-tommer og kommer med LCD helt opp til 57. Fortsatt kommer det ikke plasma fra den japanske leverandøren. Det nye teknologiske innen LCD er 100Hz. Lie legger vekt på at det bedrer bildebehandlingen. I tillegg har Toshiba utviklet bildekretser med 10 bits teknologi. De skal gi perfekt signalbehandling og blant annet eliminere hakking i bildestrømmen når den for eksempel skal gjengi rulletekst.

Med den nye X-serien vil Toshiba øke andelen av modeller med full HD både med 50- og 100 HZ teknologi. Skjermstørrelsen blir fra 37 til 57 tommer.

– Den største utfordringen vår nå er å bli mer kjent hos forbrukerne med merkenavnet vårt, sier Lie.

HD-EP30 er en ny HD-DVD-spiller som også oppskalerer DVD-filmer til 1080p. Pris: cirka 4.000,-
Norske Toshiba-representanter på IFA-utstillingen. Fra venstre direktør Gøte Lundblad, salgssjef Howard Lie og IT-sjef Ørjan Malnes.
Salgssjef Howard Lie viser fram en 46 tommer modell fra den nye X-serien. Rammen rundt skjermen er bare 1,5 centimeter bred.
Toshibas XF350PG skal ha markedets tynneste ramme. Denne LCD-modellen kommer i 40 og 46 tommer. Den har 3 HDMI-terminaler og har kontrast på 10.000:1. Pris fra 20.000 kroner og oppover.
Til toppen