Områdesjef Anne Jørgensen i BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH med den ladbare håndmikseren Mixxo og kaffetrakteren Private Collection med rensesystem fra Brita.

Lad og mix i skog eller ørken

– Vår oppladbare håndmikser kan brukes over alt, for eksempel i grytene på komfyren, i skogen eller i ørkenen.

Anne Jørgensen var tidligere områdesjef for Nord-Europa ved hovedkontoret til Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH i Wallduern i Tyskland. Nå har hun ansvar for Midtøsten, Asia, USA og Sør-Amerika. Denne bakgrunnen gjør at hun ser muligheten til ulike former for markedsføring av håndmikseren.

– I Norden kan det tenkes at man har med mikseren på skog- eller fjelltur, mens man i Midtøsten kan ta den med på ørkentur, smiler Jørgensen.

Vi møter henne på BSHs utstilling på Ambiente-messen i Frankfurt.

– Hva er forskjellen på disse markedene?

– Alt. En ting er klimaet, en annen ting er levemåte. Men det er alltid plass til produkter av god kvalitet!

En av BSHs viktigste nyheter er Siemens Supresso Compact, som er en kompakt og helautomatisk espressomaskin. Den har et system som samtidig rengjør og avkalker maskinen.

Viktig messe

– Hvor viktig er Ambiente for BSH?

– Vi bruker messen til å vise hele vår produktlinje, spesielt til våre utenlandske kunder.

– Hvordan lykkes dere i de ulike kategoriene?

– Vi har hatt suksess med støvsugere, spesielt i Nord-Europa. Også når det gjelder kjøkkenmaskiner har vi en god markedsandel. Vi er en fullsortimentleverandør, og lykkes innen alle kategorier.

– Poseløse støvsugere har vært et tema. Hvor går utviklingen?

– Dette har økt utrolig mye de siste par årene. I Tyskland har vi derimot stagnert. En poseløs støvsuger er en viktig del av markedet, men vil neppe overta. Det er visse områder der dette ikke er løsningen, for eksempel for allergikere. En del av markedet vil bestemt være poseløse i fremtiden.

– Dere har også en kjøkkenmaskin dere har hatt på markedet i mange år, hvordan er utviklingen i salget av denne?

Best i verden

– Vår kjøkkenmaskin har satt en standard. MUM4 er den minste, en praktisk maskin. MUM6 er mellommodellen og er sterk på design. MUM8 har vi i tre ulike farger; hvit, metall og rød, og er den beste maskinen i verden for øyeblikket.

– Dere har lansert et nytt strykejern med autofunksjon, hvordan fungerer dette?

– Som man har autoprogram i oppvaskmaskiner, har vi nå lansert et strykejern for dem som ikke vet hvor varmt strykejernet skal være til ulike typer tøy. Ved å sette strykejernet på auto kan man stryke ethvert stoff. Det er også utstyrt med en rense- og avkalkingsfunksjon.

– Dere viser også kaffemaskiner med Nespresso-systemet. Hvor viktig er dette?

– Kaffe er fremtidens marked. Ikke bare hører de til nødvendigheten, men de er også livsstilspreget. Nå har man mulighet til selv å tilberede kaffen man kjenner fra kaffebaren. Nespresso er et unikt system i kraft av sine kapsler, der man om morgenen kan tilberede en sterk kopp kaffe, til middag en latte macciato og til kvelds en kaffe uten koffein. Vi har fire maskiner, fra en liten kompakt maskin – opp til vår Nespresso med Porche-design og automatisk funksjon.

– Kaffemaskiner er et viktig satsingsområde for BSH, sier Anne Jørgensen. Her med modellen Siemens Surpresso Compact.
Bosch Mixxo MSM6A3R, batteristavmikser i rødt. Pris: 650,-
Siemens espressomaskin TK69009 i pianosort. Pris: 11.100,-
Siemens helautomatiske espressotrakter TK54001 med avtagbar bryggeenhet. Pris: 6.000,-
Til toppen