Administerende direktør Björn Westerholm i svenske myFC AB viste den brenselcellebaserte strømforsyning PowerTrekk i Barcelona. Foto: Stian Sønsteng

LADER MOBILEN MED SØLEVANN

– Med denne behøver man bare ferskvann, saltvann eller sølevann for å lade mobiltelefonen eller GPSen.

Administerende direktør Björn Westerholm i svenske myFC AB er strålende fornøyd med oppmerksomheten PowerTrekkfår på Mobile World Congress. Dette er en brenselcellebasert strømforsyning til mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr.

– Tidligere har slike produkter ikke kunne tas med på fly. Vi arbeider nå med dette, og fra oktober skal produktet kunne tas med på fly, sier Westerholm.

Han mener PowerTrekkpasser perfekt for utendørsentusiaster og andre som er mye ute i felten.

Hver dag i fire år

– Mottakelsen i markedet har vært utrolig. Vi benytter avansert brenselcelleteknologi som forvandler hydrogen til elektrisitet på en ren og effektiv måte. PowerTrekk består både av en bærbar batteripakke og brenselcelleteknologi. Den bærbare batteripakken kan fungere selvstendig som en direkte strømkilde, eller som en buffer til brenselcelleteknologien. Når man tilsetter vann lades bærbare enheter som mobiltelefon, kamera og GPS via USB.Når disse er fulladet stenges strømmen av, og resten av energien lader det innebygde batteriet, sier Westerholm.

Prisen er 1.500 svenske kroner, batteriet klarer 1.100 ladinger.

– Man kan med andre ord bruke denne hver dag i fire år, med samme ytelse. Sammenlignet med batteridrevne reiseladeregir PowerTrekk en pålitelig opplading fordi brenselcellepakken ikke utlades på samme måte som batterier, sier Westerholm.

myFC er en svensk brenselcelleteknologibedrift som utvikler strømløsninger for bærbar elektronikk. Den kjemiske prosessen skal være sikker og miljøvennlig, og det eneste biproduktet fra brenselcellene er litt vanndamp.

PowerTrekkbruker brenselcelleteknologi til å lade bærbare enheter via USB.Når disse er fulladet stenges strømmen av, og resten av energien lader det innebygde batteriet.
Til toppen