Leica Q

Pressemelding fra Bresson 10. juni 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Leica Q - en klassisk pionér

Lyssterk, rask og brukervennlig.

Leica Q er det første kompaktkamera i en helt ny produktserie. Kameraet kombinerer fullformatsensor med et ekstremt lyssterkt objektiv i klassisk 28mm brennvidde. Dette gjør Leica Q perfekt for gate-, arkitektur- og landskapsfotografering. CMOS-sensoren på 24 megapiksler og objektivet er nøyaktig tilpasset til hverandre. Dette gir ekstremt detaljrike bilder med lav støy, også på ISO-følsomhet opp til 50.000.

Høydepunkter:

• Summilux 28mm f1.7 ASPH. med makro; det mest lyssterke objektivet i sin klasse

• 24 megapiksler CMOS-sensor i fullformat

• Den raskeste autofokus i denne klassen med kompakte fullformatkamera

• Nyutviklet prosessor fra Leica Maestro II-serien

• Integrert 3,68 megapiksler elektronisk søker

• Live-View og Fokus-Peaking

• Gratis App for iOS og Android

• Integrert Wi-Fi Full HD video

• Adobe® Photoshop® Lightroom® som gratis nedlasting

• 100% Made in Germany

Leica Q gir selv fotografer med krevende fotografiske ambisjoner kreativ frihet, ikke minst takket være den praktiske muligheten til å bytte mellom makro, automatisk og manuell fokusering. For å sikre de avgjørende øyeblikkene, har Leica Q den raskeste autofokus i sin klasse og tilbyr presisjonsfokusering nesten i sanntid. Den nyutviklede bildeprosessoren i Leica Maestro II-serien er spesielt tilpasset Leica Q. Dataene fra sensoren behandles meget hurtig og leverer opptil ti bilder per sekund med full oppløsning. Leica Q leveres med integrert søker med en oppløsning på 3,68 MP. Selv de fineste detaljene vises.

Den digitale bildevelgeren åpner for mange kreative muligheter. I tillegg til brennvidden på 28mm, får man enkelt oversikt over utsnittene som tilsvarer 35mm og 50mm. På samme måte som med et rammesøkerkamera, kan man fortsatt se hva som skjer utenfor oversiktsrammen og reagere raskt på endringer i motivet. JPG-bildefilen lagrer det valgte utsnittet, mens RAW-filen i DNG-format lagrer hele feltet med 28mm på full oppløsning.

Alle funksjoner og finesser er konstruert for robusthet og lang levetid. Topplaten er av aluminium, kamerahuset er konstruert i en magnesiumlegering, og skrift og markeringer er lasergravert. Leica Q er trukket i diamantmønstret skinn som gir et meget godt grep.

Alle funksjonene er oversiktlige, og det er enkelt å ta bilder med Leica Q. Menyen gir rask tilgang til alle viktige funksjoner, og tilbyr også egne programmeringsalternativer. Fokuspunkt kan velges med et enkelt trykk på berøringsskjermen. Når kameraet er stilt inn på manuell fokusering, får man to ekstra fokuseringshjelpemidler: Focus Peaking viser konturene som røde linjer, og Live View Zoom som lar fotografen sjekke fokus med opp til seks ganger forstørrelse. De to viktigste parametrene for fotografering, blenderåpning og lukkerhastighet, kan leses av selv når kameraet er avslått.

Det spesialutviklede objektivet avslører også sine unike kvaliteter ved opptak i videomodus. Video spilt inn i full HD med Leica Q har meget høy kvalitet. Velg mellom 30 eller 60 bilder per sekund for videoopptak i MP4-format. Et integrert vindstøyfilter garanterer klar lyd.

Leica Q kommer med integrert Wi-Fi-modul for trådløs overføring av stillbilder og video til andre enheter, samt fjernstyring av WLAN fra en smarttelefon eller et nettbrett. Innstilling av for eksempel blenderåpning og lukkerhastighet er også mulig fra appen. Leica Q-appen kan lastes ned gratis til Apple- og Android-enheter.

Et omfattende utvalg av tilbehør er tilgjengelig for Leica Q. Dette inkluderer tilbehør som skjermbeskytter, håndgrep, vesker og bæreremmer, samt utstyr som blitser og stativer.

Leica Q-kunder kan laste ned programvaren Adobe® Photoshop® Lightroom® gratis fra Leicas nettsted, etter å ha registrert sitt kamera.

LEICA Q (Typ 116) er allerede leveringsklart og har en veiledende utsalgspris på kr. 37.000,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS