På Elektronikkbransjens vårkonferanse stilte Aswo med fra venstre Jörgen Lasaaron (daglig leder Sverige), Terje Fridholm (daglig leder Norge), samt Pia Martinsen og Laila Houg som er ordremottakere og selgere.

LEVERER ORIGINALDELER til 54 merker

– Vi skal kunne levere så mange originale deler som mulig, i dag har vi avtale med 54 leverandører innen både brune- og hvitevarer.

Det sier daglig leder Terje Fridholm i Aswo Norge, datterselskap av Aswo Danmark. Aswo International som ble etablert i 1968 av Astrid og Karl-Börris Aschitsch i Tyskland. Selskapet er i dag til stede i 28 europeiske land.

– Vi har Europas største utvalg av batteripakker, og et av våre viktigste produkter er originale fjernkontroller. Den største kunden internasjonalt er Media Markt, der vi er problemløser for kjeden over hele Europa. For en kort tid siden bestemte OnOff seg for å satse på service, og både de, El-giganten og Siba er kunder hos oss i Sverige, sier Fridholm.

I Norge har selskapet foreløpig kun avtale med verkstedkjeden Elesco, og de leverer deler til garantiservice for Grundig, Beko og Philips.

– Vi har vært i kontakt med et par av butikkjedene, men har ennå ikke inngått noen avtaler, sier Fridholm.

9 millioner artikler

I Tyskland har Media Markt stilt som krav at Aswo skal kunne levere deler til alle deres leverandører. Dette er en medvirkende årsak til at Aswo-butikken på nett omfatter 9 millioner artikler. Blant produktene finnes fjernkontroller, videokamerabatterier, mobilbatterier, kamerabatterier, adapter, minnekort, veggfester, databatterier, komponenter, transistorer, IC-kretser, kondensatorer, kabler og kontakter, tilbehør til husholdningsartikler, verktøy, kanner og kolber, skjærehoder, blekkpatroner og trådløse IR-sendere.

– Vi er såpass nye i Norge at vi fortsatt arbeider for å gjøre oss kjent. Mange blir overrasket når de blir klar over hvor bredt produktutvalg vi har, med 54 leverandører. Lageret ligger i Eime ved Hannover i Tyskland. Ved bestilling før klokken 14 leverer vi i løpet av to dager i Oslo-området, snart blir fristen utvidet til klokken 16. Leveringstiden til de delene av landet som ligger lengst unna Oslo er fire dager, sier Fridholm.

Tre i Norge

Fra nyttår overtok selskapet Euras feilsøkningsprogram.

– Eier av Euras er samme person som staret opp og eier Aswo. Euras er tekniker for teknikeren, med tips fra 2.000 fabrikanter og 9.500 brukere i et daglig oppdatert system på nett, sier Fridholm.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.5/2008

Til toppen