Produktspesialist Kaveh Kiani fra LG Elctronics Nordic AB viser modellene i SL9000-serien som har LED bakgrunnsbelysning. Dette er LGs største satsing i år. Foto: Erik Andersen.

LG er klare med 3D-TVer, og TROR OLED SLÅR UT PLASMA

LG tror OLED vil slå ut plasma, og til våren slipper de 3D-TVer i norske butikker.

– Når OLED kommer for fullt vil det slå ut plasma, sier Kaveh Kiani, produktspesialist for hjemmeunderholdning hos LG. På IFA viste den koreanske produsenten OLED-skjermer på 15 tommer. Selv om fokuset på denne teknologien ikke var så stor som ventet på årets messe, har altså LG stor tro på den. Kiani tror at OLED vil vinne både på enestående bildekvalitet og betraktningsvinkel. Han tror ikke OLED i første omgang vil ramme LCD LED-apparater, men føre til at plasma står i faresonen. OLED-apparatene kommer for salg i første kvartal neste år. Pris på 15-tommeren vi trolig bli mellom 20.000 og 25.000 kroner. Kiani tror at vi får se OLED-skjermer opp i 30 tommer på verdensmarkedet i løpet av neste år.

Rammeløs TV

LG viste også to nye serier av LCD, SL8000 og SL9000. Her er det nytenkning, ikke minst når det gjelder design. 9000-serien har LCD LED. Når apparatene er slått av er rammen på bildeskjermen helt skjult av frontglasset. Den kommer først til syne når apparatet slås på. 8000-serien kommer i skjermstørrelsene 32, 37, 42, 47 og 55 tommer. 9000-serien kommer i 42 tommer og 47 tommer.

Fjernkontrollen til den nye modellen har samme teknologi som Nintendos Wii.

– Kontrollen har noe vi kaller Magic User Interface. Det betyr at fjernkontrollen kan følge dine bevegelser. Derfor kan vi bruke den som en føler for å markere funksjonene på TV-skjermen. Disse funksjonene har med selve TV-apparatet å gjøre, sier Kiani.

Kontrollen kan brukes på mange av LGs modeller.

3D til våren

Også LG viste 3D-skjermer på messen, disse kommer i handelen i Norge våren 2010. Alle apparatene kan også gjengi tradisjonelle program i 2D og er basert på at seerne bruker en passiv brille. Oppløsningen av begge 3D-kanalene vil være HD Ready med 720 linjer. De første apparatene kommer med LCD-panel, siden kommer det også 3D i plasmaversjon.

Tina Meyer og Choi var to av de som så LGs 3D-skjerm på utstillingen. Foto: Erik Andersen.
LGs nye fjernkontroll med teknologi de kaller Magic User Interface som gjør det mulig å styre TV-apparatet på samme måte som med Nintendos elektroniske spill Wii.
LG viste OLED-skjermer med størrelse 15 tommer som kommer på det norske markedet til våren. Foto: Erik Andersen.
BD-spilleren 390 har nettverkstilkopling. Dette gjør det mulig å kommunisere med programkilder fra nettet, for eksempel YouTube. Pris: 3.500,-
Til toppen