LG GB71

Pressemelding f ra LG 1. september 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Lei av å kaste mat?

Nytt innovativt kjølskap fra LG oppbevarer maten bedre

Én av fire nordmenn kaster mat for over 100 kroner i uken, og nesten halvparten innrømmer at de kaster mat for ca 50 kroner i uken. Dette kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Snabbasvar.se på vegne av LG. Undersøkelsen avdekker også at mange er usikre på hvordan mat skal oppbevares for bedre holdbarhet. LGs nye kjøleskap, GB71, imøtekommer nordmenns ønsker for sitt drømmekjøleskap: det er energieffektivt, romslig og har smarte funksjoner som holder maten fersk lengre.

LGs stilrene GB71-serie består av kombiskap med større volumkapasitet og innovative funksjoner som oppfyller norske forbrukeres ønsker og behov. LGs Opti Temp Zone er en spesiell lagringsskuff for langtidsoppbevaring av kjøtt og fisk uten å fryse varene. Vita Light Zone er en teknikk fra LG som innebærer at LED-lamper avgir lys som stimulerer fotosyntesen i grønnsaker og frukt når kjøleskapet er lukket. Lyset gjør at vitaminer og viktige næringsstoffer i frukt og grønnsaker holder seg lenger, og at maten bevarer sin ferske smak. Den spesielle grønnsaksskuffen, Moist Balance Crisper, har optimal fuktighet, noe som gjør at salat og grønnsaker holder seg friske og delikate.

- Vi jobber kontinuerlig med å utvikle løsninger som lever opp til våre kunders forventninger om deres drømmekjøleskap. Forskjellige matvarer bør oppbevares på ulike måter slik at de holder seg så ferske som mulig – med dette i tankene har vi utviklet ulike innovative løsninger. Kjøleskapet bruker lys, kulde og damp for å optimalisere oppbevaringen av matvarer i kjøleskapet, sier Sebastian Bengtsson, produktspesialist for Home Appliance-divisjonen i LG Electronics i Norden.

Takket være en mer effektiv isolasjon har GB71-serien smalere vegger som sammen med LED-lys og tynnere vifter øker volumkapasiteten med 40 liter, sammenlignet med et standardkjøleskap på 1.85 meter.

- Mange bor i dag i små leiligheter, og vil nødig bruke den lille plassen de har til hvitevarer. For å kunne utnytte plassen i boligene våre best mulig har målet vårt i dette arbeidet vært å få mest mulig ut av standardstørrelsen på et kjøleskap. Hver modell LG lanserer er mer energieffektiv enn forgjengeren, uten at vi lar det gå på bekostning av stil og design, fortsetter Sebastian.

Kjøleskapet benytter seg av LGs Linear Compressor-teknikk, en konstruksjon med færre bevegelige deler, som resulterer i mindre lyd fra kjøleskapet, i tillegg til redusert energikonsum. Nye kjøleskap med Linear Compressor-teknikk er klassifisert til A++, og er opp til 45 prosent mer energieffektive enn andre A-klassifiserte kjøleskap. Total NoFrost-funksjonen gjør at kjøleskapet har en mer jevn temperatur og konstant mindre energiforbruk. Linear Compressor-teknikken brukes i de fleste av LGs premiumkjøleskap og gir kunden 10 års garanti.

Pris og tilgjengelighet

GB71-serien er tilgjengelig i Norge fra juli i år til en anbefalt utsalgspris på 13 995 NOK for den tofargede modellen på to meter, og 9995 NOK for den hvite modellen på 1,85 meter.

Fakta fra undersøkelsen

På spørsmål om hva som er de viktigste funksjonene ved et nytt kjøleskap, svarer over en fjerdedel (26,5 %) at de vil ha større volumkapasitet, som betyr at de vil ha mer mat inn i kjøleskapet uten at kjøleskapet tar mer plass i rommet.

Over 30 prosent av de spurte mener at i et drømmekjøleskap skal det være enkelt å omgjøre på hyller og skuffer for å få plass til store matvarer. 26 prosent ønsker å ha mulighet til å skreddersy innredning etter behov og emballasje på matvarene, og 17 prosent ønsker automatisk temperaturjustering i hyller og skuffer for å best bevare ulike typer matvarer.

Jo yngre man er, desto mer interessant synes man det er å kunne bruke mobilen til å sjekke hva man har og ikke har i kjøleskapet. Hele 12 prosent av de spurte på 15-22 år synes direkte kontakt mellom mobilen og kjøleskapet er en viktig funksjon ved et kjøleskap, mens dette tallet kun er 1,3 prosent blant de spurte på over 56 år.

Så mye som én av fire nordmenn (25 %) kaster mat for over 100 kroner i uken, og nesten halvparten av alle de spurte (42 %) innrømmer å kaste mat for ca 50 kroner i uken.

På spørsmål om hvorfor man kaster mat, svarer 23 prosent at de kun stoler på holdbarhetsdatoen, mens 48 prosent av de spurte sier at de kaster mat når de synes maten ikke ser god ut i tillegg til at holdbarhetsdatoen har gått ut.

8 prosent av de spurte svarer at de ikke vet hvor kaldt det skal være i et kjøleskap, og i alderen 15-22 år er tallet så høy som 17 prosent.

Til toppen