DVD-spilleren i LGs nye Floating-design, DVS450H, har HDMI-tilkopling og kan koples til ekstern harddisk via USB. Den tar DVD, CD, DivX, MP3, WMA, jpeg, DivX-HD og Xvid-HD. I handelen i oktober. Pris: 1.200,-

LG vil gjøre det ENKLERE FOR KUNDEN

– Vi skaller av teknologipratet og gjøre produktene enklere for kundene.

– Vi viser ikonbaserte grensesnitt som er ekstremt enkle å bruke, smidig overføring av bilder fra mobiltelefonen via blåtann til TVen, og apparater som bruker 60 prosent mindre energi uten at det går på bekostning av bildet.

Slik oppsummerer nordisk produktsjef Joakim Örnstig nyhetene LG Electronics viser på IFA.

På CES i januar viste LG sin nye LCD-TV Scarlet. Nå er en tynnere versjon på 45 mm, LG6100, på tur ut i butikkene. På IFA ble 4000-serien vist for første gang. Örnstig forteller at denne er beregnet på dem med liten plass, og det er en innebygd DVD-spiller i den 8 centimeter dype TVen.

– LG4000 har tynt kabinett uten synlige høytalere, noe som gir serien en minimalistisk og eksklusiv design. Menyen er ikonbasert for enkel navigasjon, og apparatet har tre HDMI-kontakter hvorav én er plassert på siden for enkel tilkopling, sier Örnstig.

Bildekvaliteten

– Hvordan vil du beskrive bildekvaliteten til LG?

– Jeg skal ikke sette frem haken og hevde at vi er best. Mange mener Pioneer har den beste bildekvaliteten på markedet i dag – og jeg kan være enig i dette, men produktene har en pris som ikke er tilgjengelig for alle. LG har som ambisjon å tilby så god kvalitet som mulig til en rimelig penge. Noen av konkurrentene våre er bedre på enkelte områder, vi er bedre på andre. Det er opp til kunden å avgjøre hva hun eller han prioriterer, sier Örnstig.

På IFA viste LG også sin løsning for blåtannoverføring av bilder fra mobiltelefon til TV. Örnstig tilbakeviser at dette bare er snakk om en gimmick.

– I så fall må man se alt som gjør teknologi mer brukervennlig som en gimmick. Vi har gjort det mulig å enkelt vise bildene man har liggende på mobiltelefonen på en stor skjerm, sier Örnstig.

DVD-spilleren DVS450H er den første i rekken av en serie produkter med det nye designet som LG kaller Floating.

– Vi har fått mye oppmerksomhet for dette designet. Spilleren kan henges på veggen eller plasseres på en benk under TVen. Designet er minimalistisk og svevende, og uten
synlig støtte gir spilleren illusjonen av å sveve fritt, sier produktspesialist Kaveh Kiani.

Han har store forventninger til spilleren.

DVD har mistet grepet

– DVD-segmentet har mistet grepet, folk ønsker billige spillere til 200-300 kroner. Med DVS450H har vi et produkt med unikt design og noe mer å tilby, som DivX HD der folk kan laste ned BD-filmer fra nettet og få dem gjengitt i full HD-kvalitet, sier Kiani.

BD-spilleren BD300 er oppfølgeren til BH100, og Kiani sier modellen er en svært kompetent BD-spiller.

– Den har BD-Live, og gir dermed tilgang til ekstramateriale via internett, sier Kiani.

Han tror det vil ta to-tre år til før BD er på høyde med DVD. På IFA brukte LG lite plass på videospillere, det være seg BD eller DVD.

– Vi lanserer et bredt sortiment på CES i januar, blant annet med BD i hjemmekinoløsninger, spillere med innebygd harddisk og digitalmottaker – flere av disse kommer i Floating-serien.

Fredrik Lundqvist er senior IT-produktspesialist, og lanserte et viktig produkt i sin kategori på IFA.

– Mini-PCen X110 har vi store forventningene til. Den treffer midt i segmentet den er rettet mot; studenter og hjemmebrukere som ikke krever dunderprestanda. Maskinen kommer med eller uten turbo 3G-kort, med priser fra 350 euro. Vi regner med at X110 vil ta rundt 30 prosent av PC-salget vårt, sier Lundqvist.

Koreanske LG har 82.000 ansatte på verdensbasis.

PG7000 er LGs nye toppmodell i den rammeløse plasmaserien Edge med full HD. Kommer i 50 og 60 tommer. Blåtanntilkopling for hodesett, kamera og mobiltelefon. Dybde: 8 cm. 100 Hz-teknologi (dobling av bildet) og ny generasjon panel med 500:1 ANSI kontrast (50 000:1 dynamisk). 4 HDMI-tilkoplinger (1.3). I handelen i september, pris fra 25.000,-
Hjemmekinosystemet HT33S har høyblank sort kabinett med berøringspanel. Basestasjon for Ipod. Utviklet i samarbeid med lydeksperten Mark Levinson. 300W høyttalere, HD AV synkronisering samt virtuelt 5.1-lyd. Oppskalering av DVD til 1080p. Støtter DivX, DVD+-R, RW, Audio, MP3, WMA og jpeg. USB Plus, Portabel Audio in. Via 
USB kan man rippe musikk direkte via systemet til MP3. I handelen i oktober.
Produktspesialist Kaveh Kiani med DVD-spilleren DVS450H, det første LG-produktet med det nye Floating-designet.
BD-spilleren BH300 har BD-J 2.0 med full støtte for BD-Live, som blant annet gir tilgang til ekstramateriala via internett. Kompatibel med USB 2.0 og eksterne HDD Playback-system, leser
BD, CD og DVD samt DivX-, MP3-, WMA- og jpeg. Støtter DTS-HD Master Audio 5.1 samt Dolby Digital True HD. Pris: 3.400,-
LG4000-serien kommer i butikkene i 26 og 32 tommer i september. TVen har innebygd DVD-spiller og er 8 cm tykk. Pris fra 6.000,- til 8.000,-
Fredrik Lundqvist, senior IT-produktspesialist, tror mini-PCen X110 vil stå for en tredel av IT-salget til LG i Norden.
Nordisk produktsjef Joakim Örnstig i LG Electronics har ikke tro på OLED, og avslører at LG vil slippe en ny LCD-teknologi på CES i januar.
Til toppen