Norden-sjef Ronnie Johansson (t. h.) og nordisk detaljhandelssjef Robert Jacobsen viste på CES Logitech Revue med Google-TV, som skal være i handelen før sommeren. Foto: Stian Sønsteng

LOGITECH MED GOOGLE-TV

– Vi tror Logitech Revue med Google-TV for alvor vil gi oss plass i stuene til folk.

Det sier Norden-sjef Ronnie Johansson i Logitech. På CES i Las Vegas viste han og nordisk detaljhandelssjef Robert Jacobsen boksen som skal gjøre Google-TV tilgjengelig hos alle.

– Det er flere som har lansert tilsvarende bokser på det amerikanske markedet. Det som skiller oss fra de andre er tastaturet med en innebygd Harmony-fjernkontroll, sier Johansson.

Det er ennå ikke avklart når Google-TV lanseres i Europa, siden det er langt flere nasjonale kringkastere man må inngå avtaler med her enn i USA.

– Suksessen har vært enorm i USA. Google-TV er en måte å samle alt innhold som finnes tilgjengelig på internett og TV. Alt strømmes via vår mottakerbokstil TV-skjermen på en enkel måte. Man kan søke på internett, etter for eksempel skuespillere eller serienavn, så får man opp tilgjengelig innhold – også fra direktesendt TV.Det er sagt at produktet kommer til Skandinavia til sommeren, tiden vil vise om Google får til dette, sier Johansson.

Økte stort i 2010

Som kjent samarbeider Google også med Sony om Google-TV.

– Dette er en fantastisk mulighet for oss å bli en naturlig spiller i stuene hos folk, med vårt tastatur med innebygde Harmony-funksjoner. Vi satser mye på dette produktet, det viser virkelig at vi er dyktige på grensesnitt og brukeropplevelse, sier Johansson.

Prisen er 300 dollar i USA, Johasson regner med at prisen i Norge blir rundt 2.000 kroner.

Johansson sier Logitech går fantastisk bra i Norden.

– Vi vokste med 25 prosent hvert kvartal i 2010 i Norden. Vi har en god penetrasjon og er inne i alle kanaler. Logitech er et sterkt varemerke med gode produkter, og vi hardyktige medarbeidere i alle land. Norden som marked går bra sammenlignet med resten av Europa, og i Norden har Norge den største omsetningen sammenlignet med folketallet. Vi er blitt en nordisk organisasjon, og det er viktig siden kundene våre også er det, sier Johansson.

Av de 40 ansatte i Norden arbeider 12 i Norge og 12 i Sverige.

Logitech Wireless Mouse M515 har et tett underdeksel som skal gjøre denenkel å bruke på myke overflater som for eksempel en sofapute. I handelen i april.
Logitech HD Pro Webcam C910 er kompatibelt også med Mac, klart for iChat, Photo Booth og FaceTime. Med Logitechs nyeste programvare for Mac gir det videoopptak i full HD 1080p og opplasting til Facebook.
Med Squeezebox Radio kan man nå strømme musikk fra både Wimp og Spotify.
Til toppen