Daglig leder Terje Romen (t.v) og markedssjef Ingar Holtmon vser anlegget HTX-22HD som består av en dekoder og forsterker i en sub-høyttaler og to satellitthøyttalere. Pris: ikke fastsatt.

LYD I HD fra Onkyo

Lydspesialisten Onkyo var på hugget med mye nytt på IFA. På toppen troner spesielle kontrollforsterkere og avanserte receivere.

Fremst i rekken av nyheter fra Onkyo stod HTX-22HD som er en HD-lyd-dekoder og forsterker med 5.1-system innebygd i en subwoofer. I tillegg har anlegget to satellitthøyttalere. Du kan også tilkople senterhøyttalerer og to bakhøyttalere dirkete til forsterkeren. Anlegget kan koples til en DVD-spiller, set-up box eller en spillkonsoll. Det har HDMI-terminaler for digitale tilkoplinger. I tillegg kommer tradisjonelle inn- og utganger for analog lyd. Anlegget med to satellitthøyttalere vil koste 4.000,- kroner på det norske markedet.

– Vi viser også en kontrollenhet som dekoder alle kjente lydformater som Dolby Digital og Master Audio. Den har balanserte inn- og utganger. I tillegg arbeider den også med videosignaler og kan også brukes til videokalibrering av skjerm, forteller daglig leder Terje Romen hos Onkyo-importøren Mono AS.

Han karakteriserer produktet som en meget avansert forforsterker og unik for installatører av lydutstyr av hjemmekinoanlegg.

Midi og mikro

CS925 er et tokanals midianlegg med høyttalere i pianolakk. Sentralenheten er en CD-spiller, radio og forsterker. Det har mulighet for avspilling via USB, innebygd 8 GB harddisk og kan også spille av musikk fra PC via bredbånd.

Markedssjef Ingar Holtmon forteller at Mono har en sterk serie mikroanlegg og satser nå på å utvide serien i flere prisklasser. Tre av modellene kan også leveres med DAB-radio. Prisene er fra 3.000,- kroner og oppover.

– Onkyo har også en sterk serie med receivere beregnet for omgivelseslyd. Jeg vil si vi har hevdet oss godt i markedet og var først ute i fjor med såkalt HD-lyd på disse produktene. Denne serien blir nå oppgradert med flere produkter, også i lavere prisklasse. Modellen TX-SR606 etterfølger 605, som fikk Eisa-pris i fjor. 606-modellen har allerede vunnet flere tester, sier Holtmon.

For første gang viste Onkyo på årets utstilling en blu-ray-spiller. Modellen heter DV-BD606 og kommer på markedet i slutten av oktober. Den støtter HD-lyd og vil koste i underkant av 7.000 kroner.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/2008

CS-925 er en av de nye midi-anleggene fra Onkyo. Pris: ikke fastsatt.
Receiveren TX-SR606. Pris: 7.000,-
Til toppen