Produktsjef GavinReeghos Klipsch viste Heritage Consule på High End-messen i München i mai. Foto: Stian Sønsteng

LYDMØBEL FRA KLIPSCH

– Heritage Console skal gi folk som elsker musikk muligheten til å nyte denne uten å måtte ha et komplisert system.

Produktsjef GavinReeg er involvert i produktutviklingen hos amerikanske Klipsch. Han tror mange vil sette pris på det nye lydmøbelet, slik at de slipper å forholde seg til separate høyttalere og komponenter som krever riktig plassering.

– Vi ønsker å gi folk en enkel løsning de kan bruke rett etter at esken er pakket opp. Vi ser også for oss at folk vil plassere en TV på toppen, derfor er konstruksjonen fri for vibrasjoner.

– Hvilke kompromisser har dere måttet inngå sammenlignet med et komponentsystem?

– Du får ikke samme bredde i lyden siden benken er 50 tommer bred. Ideen er å gi en fantastisk full og dynamisk lyd i én boks.

– Hvilke kunder tror du vil velge benken?

Inspirert av 40- og 50-tallet

– Folk som ikke vil kompromisse med en tradisjonell lydplanke, og de som vil ha noe enklere å sette opp et komponentsystem.

Heritage-serien fra Klipsch er inspirert av 40- og 50-tallets produkter, men Klipsch har ønsket å gi det en mer moderne preg. Den nye lydbenken kommer både i amerikansk og dansk designpreg.

– Vårt Jamo-team medvirker til utviklingen av den danske versjonen. Vi har sett noen tilsvarende produkter i Europa med audio integrert i et møbel, men etter det vi kjenner til er dette mer eller mindre lydplanker plassert inn i møbelet. Vår konsoll har to RF7-høyttalere og en 15 tommers dypbasshøyttaler, sier Reeg.

Han sier at Heritage-salget er økende, og at Klipsch har høye forventninger til den kommende modellen Console.

Heritage Console ble testet på Klipsch-leverandørene i april, og den ble vist på High End-messen i München. Prisen blir rundt 40.000 kroner.

– Den passer egentlig ikke inn noen steder, men jeg kommer til å ha en selv. Og jeg vet om flere som kommer til å ville ha dem, fordi de er så spesielle, sier Klipsch-importør Olav Flugsrud i Audiocompaniet AS.

Den integrerte forsterkeren M6 500i fra Musical Fidelity gir 2x500 watt. Pris: 43.500,-
Tårnhøyttaleren RF-82II fra Klipsch, her i kirsebær, er en av storselgerne til Audiocompaniet. Disse har to åttetommere og en kraftig horndriver i toppen. Pris: 10.000,- paret.
ReceiverenAnthem MRX 700 skal gi 7x120 watt. Pris: 20.000,-
Til toppen