Tom Larssen (t. h.) sammen med Helge Ellingseter i radio og TV-service AS på Vestnes i forbindelse med avsparket av omprofileringen av El-kjeden til Expert i fjor.

MANGE SATSER PÅ EXPERT

– Mange satser, investerer og blir med oss videre som Expert-butikker, men ikke alle passer i konseptet.

Det sier Tom Larssen, som er ansvarlig for kjøpmannseide butikker i Expert AS.

– Vi hadde 82 butikker i El-kjeden da vi startet omleggingen i juni i fjor. Av disse er 22 omprofilert til Expert, mens 53 er blitt systemkunder med avtale med Expert som hovedleverandør av produkter. Jeg har registrert fem utmeldinger, de to siste butikkene er foreløpig uavklart, sier Larssen.

I fjor omprofilerte Expert 13 butikker, disse kom både fra El-kjeden og Expert. I 2008 er tempoet skrudd opp; frem til midten av april har 13 butikker blitt nye, og kjeden har ytterligere 23 butikker i prosessen.

Larsen kan vise til suksesshistorier, og forteller at T T Lyd & Bilde AS på Lena økte omsetningsøkning med 75 prosent etter omleggingen.

– Expert Bagn var pilotprosjektet vårt, de bedret i fjor bunnlinjen med fire prosent etter omleggingen til Expert. Skjåk Elektro hadde en økning på 250 prosent, denne listen er utrolig lang, sier Larssen.

Han har forståelse for at ikke alle har ønsket å satse og investere for å bli Expert-butikker.

– En del har varegrupper som ikke passer i konseptet, andre ønsker kanskje ikke fullt sortiment. Det er gledelig at de langt fleste har blitt hos oss, at de heller tar varene fra oss som en frittstående handler enn å gå inn i en annen kjede. Årsaken til dette er vår glimrende logistikk og varetilgjengelighet, vi er best på dette! sier Larssen.

Til toppen