Nordisk salgsdirektør Geir Kristoffersen viser noe av det nye tilbehøret og den nye trakter-serien fra Moccamaster. Foto: Erik Andersen.

MEN TRAKTEREN VAR IKKE DØD

Midt i vrimmelen av kaffemaskiner opprettholder trakterne sin viktige rolle i det norske markedet.

Moccamaster lanserer uttrykket “en god kopp kaffe”, og salgsdirektør Geir Kristoffersen i Moccamaster Nordic forklarer hvorfor.

– For det første er Moccamaster en trakter som alltid leverer. Da tenker jeg på ferdiglaget kaffe med rett temperatur, og traktingen skjer på korrekt tid, sier han.

På kompetansedagene presenterte Moccamaster en ny trakterserie. Modellnavnet er ikke offentliggjort ennå. Det nye er at trakteren er høyere spesifisert enn Moccamasters toppmodell til nå. Den har fått ny kanne og filterholder. Holderen har fått automatisk dryppstopp, og maskinen i den nye serien slår seg automatisk av etter to timer. En varsellampe vil fortelle brukeren når trakteren skal avkalkes. Den nye serien vil koste i overkant av 2.000 kroner i markedet, forteller Kristoffersen. Nytt er også at trakteren kommer i mange farger i tillegg til sølv- og gulleloksering, som de har hatt tidligere.

Perfekt

Nå ønsker altså Moccamasterå fortelle folk at trakteren leverer en god kopp kaffe, det Kristoffersen kaller perfekt. Han legger vekt på at en forutsetning er at maskinen blir behandlet riktig, og for eksempel avkalket og renset jevnlig. Han vil også at brukerne utelukkende skal bruke hvite kaffefiltre og mener brune filtre gir en bismak av cellulose. Nå lanserer Moccamaster tilbehør som skal selges sammen med maskinen i elektrohandelen. Vi snakker da om en filterholder, en måleskje i rustfritt stål som rommer ti gram kaffe og en poselukker i rustfritt stål som skal hindre at luft kommer i kontakt med kaffen. I tillegg kommer et målebeger og en kaffeboks, begge i rustfritt stål. Alle produktene i det nye tilbehøret har den norske Moccamaster-ledelsen utviklet alene, og får lov til å bruke produsentnavnet på produktene. Til uttrykket “en god kopp kaffe” hører også at Moccamaster har funnet sine favorittyper av kaffe og tilbyr nå et eksklusivt sortiment gjennom elektrohandelen. Dette er kaffe i seks varianter fra ulike land, og hver porsjonspose inneholder 75 gram kaffe som gir ti kopper ferdig traktet.

Til toppen